phpbb - енкодинг проблем.

submit

Registered
като преместих форум на нов сървър и пуснах форума всички теми и мнения излизаха със подобни символи "Ane?ei a?oai" как мога да го оправя? :) можете да видите как излиза ако искате http://2aeg10v.ueuo.com/forum/index.php

ПОЗДРАВИ!!![/url]
 

LiRiX

Registered
Soul_Stealler каза:
амиии... това не е ли от енкодинга ? :roll:
Ами само това ще е :) Оправи си го от контролния панел :) Мисля, че от там ставаше до колкото си спомням.
 

submit

Registered
Колация на MySQL: cp_1251_bulgarian_ci го направих, но набора от символи не става от контролния панел
Набор от символи на MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
дали има някаква команда през sql за да се промени Набор от символи на MySQL
 

submit

Registered
мда сега забелязах, че на форума колацията е latin1_swedish_ci ... а как до променя колацията на отделните таблици, аз през "операции" го смених на cp1251_bulgarian_ci, обаче като гледам с/у всяка таблица си пише latin1_swedish_ci
 

NetCutter

Registered
Ама пак ли ти излизат на маймунски?
Ако е така, то ръчно смени колацията на всяка таблица, въпреки че би трябвало, че ако форума прави всичко в cp1251, то няма значение къв чарсета в базата данни :?
 

submit

Registered
нещо инт - сменям ръчно колацията и си изписва cp1251_bulgarian_ci, но по едно време гледам, че на Статистика за редовете долу пак си пише latin1_swedish_ci
 

submit

Registered
ами още си седи маймунки, аз след две таблици като видях, че си седи на Статистика за редовете старата колация и спрях..да го направя ли на всички въпреки това?
 

Admin

Registered
За малко останалите да не пишат нищо...

Отваряш файла /includes/db.php

Ще намериш следния ред:
$db = new sql_db($dbhost, $dbuser, $dbpasswd, $dbname, false);

Под него добавяш следното:

$db->sql_query("SET CHARACTER SET cp1251");

Кажи после какво е станало!
 

submit

Registered
ами нправих го...и си седи както преди. От темплейта сичко си се чете кирицата, само темите и мненията не
 

Admin

Registered
submit каза:
ами нправих го...и си седи както преди. От темплейта сичко си се чете кирицата, само темите и мненията не

Нензам какво точно си направил при създаване на базата данни но..
Порбва ли да напишеш поне едно мнение да видиш какво става.
Не старите. Ново нещо направи.
 

submit

Registered
мхм излезна


Код:
Could not insert new word matches

DEBUG MODE

SQL Error : 1271 Illegal mix of collations for operation ' IN '

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 288, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('пробвам', 'дали', 'чете', 'това')

Line : 251
File : functions_search.php
 

Admin

Registered
Аха.
Това е проблем.
Незнам колко ти е развит форума но ако не е може да създадеш
форума отначало.
При създаването на базата данни гледай колацията да е 1251.
 

submit

Registered
а примерно от стария сървър при икспортване на бд може ли да се промени нещо, гтака че като се импортва на нов сичко да е ок, защото като гледам файла.sql и вътре мненията са на маймунки..
 

Admin

Registered
submit каза:
а примерно от стария сървър при икспортване на бд може ли да се промени нещо, гтака че като се импортва на нов сичко да е ок, защото като гледам файла.sql и вътре мненията са на маймунки..

НЯма да стане.
Защо не започнеш отначало.
Този форум явно не работи щом не може да се чете нищо в него.

submit каза:
или форума да е на новия сървър, а бд на стария
Това не може да стане.
 

Горе