phpBB сесия ?

vesku

Registered
за пхпбб2 питам
нали като се логнеш вав форума прави сесия с името ти тази сесия ми трябва
 

Admin

Registered
Пиши заглавията така, че да се подразбира за какво точно питаш.

В сесията на phpBB не се съдържа името на user-a.

Съдържа хеш по който после се определя кой е потребителя.

Тези сесии не са като тази която ползваш ти.
Не се съхраняват в бисквитки, ами в URL адреса .
Това е по трудния начин но пък няма огранияения.
При другата сесия трябва да имаш вкл=чени бисквитки а при тази яма значение дали са включени или не.

Ако ми кажеш какво точно искаш да направиш ще се
опитам да ти дам по елементарен вариант.
 

bafitu

Registered
ако искаш променливата която съдържа името на логнатия мисля , че беше нещо от рода на $userdata['user_id'] ама пак трябва да видя.
И наистина уточни малко.
 

Admin

Registered
bafitu каза:
ако искаш променливата която съдържа името на логнатия мисля , че беше нещо от рода на $userdata['user_id'] ама пак трябва да видя.
И наистина уточни малко.

$userdata['username'] е :wink:
$userdata['user_id'] съдържа ID то на потребителя.
 

vesku

Registered
морковчо ме помоли да направя фйлмениджера на стаф да му направя следното:
всеки потребител като се регне вав форума да му прави папка тва е лесно знам как
ще стане
следва кода за оправяне вав мениджара
ясно ми е как ще стане ама не се получава
нали има един ред вав всеки файл от кадето се взима папката
аз го променям така
$usera = $userdata['username']; //от тук се взима името на папката на усера
$current_dir = ("../users/$usera/");
ама неще да бачка не взима името от пхпбб2
 

vesku

Registered
самата сесия неще да взима
това е грешното
$usera = $userdata['username']; //от тук се взима името на папката на усера
 

morkov4o

Registered
веско точно и мен това не ми ставаше ... и аз съм го докарал до тук ... и не взима името на усера и си нямам и ни най-малка идея защо :cry:
 

vesku

Registered
Warning: fopen(../users//vesku) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in C:\wamp\www\fm\control\open.php on line 25
значи я намира
еврика! ама неще да влеи в папката
тва го разбрах щото натиснах едит на папката vesku да оточня то неще да влей в папката изкарва я като файл
 

vesku

Registered
това е лесно при регистрацита е
аз сам направил рачно директорията проблема че не влиза в нея
 

morkov4o

Registered
ако не се лажа (напълно възможно е да се лъжа :lol: ) fopen изискваше да се зададе и режим на работа ... и
r беше за отваряне и четене ... и става fopen(папката която е в променлива , "r") ; но пак казвам не съм сигурен :cry:
 

vesku

Registered
виж сега какъв е проблема
ако е така
$usera = $userdata['username'];
$current_dir = ("../users/".$usera."/");
небачка
а ако задам направо папката си работи
$usera = $userdata['username'];
$current_dir = ("../users/vesku/");
неще да отвори папката като е с променлива
 

morkov4o

Registered
айде някой да помогне плс:(
 

morkov4o

Registered
никой ло не знае как;(
 

Admin

Registered
morkov4o каза:
никой ло не знае как;(

Недейте да давате зор де.
Човек не може една вода да изпие без да ви отговори веднага.

vesku каза:
виж сега какъв е проблема
ако е така
$usera = $userdata['username'];
$current_dir = ("../users/".$usera."/");
небачка
а ако задам направо папката си работи
$usera = $userdata['username'];
$current_dir = ("../users/vesku/");
неще да отвори папката като е с променлива

Така трябва да стане:
$usera = $userdata['username'];
$current_dir = "../users/".$usera."/";

Може и така:

$usera = $userdata['username'];
$current_dir = "../users/".$usera;

За какво са ти тези скоби-моби?
 

Горе