phpbb2 форум-емотиконите от поп-ъп-а се "смачкаха"

sentinel

Registered
Здравейте.
Значи вчера си добавях нови икони във форума. Обаче като ги добавих и цъкна "Виж всички Emoticons" да се отворят прозорчето е със същия размер. Това не е проблем, защото като дръпнеш ръбчето нали се разтеглят. Дотук ок, но не се разтегля и мястото на иконите и така иконите са сплескани, защото стотина икони се разполагат на място за около 30 (стандартното място само за оригиналните). Ако добавя още сто (както искам) те пак ще се наблъскат в същия размер, но така никоя няма да личи даже.
Това е проблем, защото още сега не се вижда почти нищо от тях (толкова са наблъскани, че са сплескани и просто не личат кое какво е) а искам да добавя още. "Разтягането" на прозорчето не помага защото колкото и да го разтегна иконите си стоят във първоначалното място, а не се разтварят на цялото място.

Та да помоля:
Може ли някой да ми каже в кой файл кой скрипт управлява размера на въпросното прозорче и как да задам там размера на прозорчето да се определя от броя емотикони, а не всички икони да са наблъскани в предварително посочен размер (както е). Или поне от къде да променя размера на това прозорче ръчно, че да им дам достатъчно място.

Благодаря за вниманието.
Надявам се сте разбрали некадърните ми писания.

ПП. Моля дайте съвета си в стил:

<-------before add----->
<-------after add------->
(както за инсталиране на скриптове) че иначе може и да не вдяна.

Благодаря за разбирането.

ПП2. Нарочно не давам линкове, да не каже някой, че се опитвам да си направя реклама. Ако някой иска да види лично какво се получава нека пише тук в темата и ще му дам координати на лс или друг предпочетен от човека начин.

Не знам точно къде е, но ако се поровиш малко във posting.php или в файловете инклуднати в него мисля че ще намериш нещо по въпроса.

Значи аз разбрах каквото трябваше. Във файл includes/functions_post.php
от тези редове се управлява колко колони и колко реда да са емотиконите.

$inline_columns = 4;
$inline_rows = 5;
$window_columns = 8;

Във файла posting_smilies.tpl (във папката и темплейта, който искате да коригирате-в случая пътя беше forum/templates/fiblack3d/posting_smilies.php).
Във този ред се указва...
src="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_IMG}" alt="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_DESC}" width="15" height="15"

...всички емотикони от поп-ъп-а да са с размер 15 на 15. Трябва просто да махнете въпросното 15 (и двете) и реда да заприлича на това:

src="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_IMG}" alt="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_DESC}" width="" height=""

и вече емотиконите ще са със дефаултните си размери=няма "смачкани" икони :)
Това обаче е само за по-ъп-а. Ако искате да направите същото и със иконите, които са на страницата, където пишете поста си (тези отляво при писане) ще трябва да бръкнете другаде. И щото съм готин сега ще ви кажа точно къде. Във posting_body (пак в темплейта forum/templates/fiblack3d/posting_body.tpl-този е пътя при мен. Ако вие ползвате друг темплейт трябва на съответното име да цъкнете) има ред:

alt="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_DESC}" title="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_DESC}" width="15" height="15" /></a></td>

</tr>

<tr align="center">
<td colspan="{S_SMILIES_COLSPAN}" class="nav"><a href="{U_MORE_SMILIES}" onclick="window.open('{U_MORE_SMILIES}', '_phpbbsmilies', 'HEIGHT=250,resizable=yes,scrollbars=yes,WIDTH=300');return false;"

Позната (вече) картинка нали?
Махате двете 15-ки за да стане:

alt="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_DESC}" title="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_DESC}" width="" height="" /></a></td>

</tr>

<tr align="center">
<td colspan="{S_SMILIES_COLSPAN}" class="nav"><a href="{U_MORE_SMILIES}" onclick="window.open('{U_MORE_SMILIES}', '_phpbbsmilies', 'HEIGHT=250,resizable=yes,scrollbars=yes,WIDTH=300');return false;"

Записвате файла и Voala-почти сте готови.
Защо почти ли?
Ами защото съм адски готин и ще ви кажа откъде да контролирате дори размера на поп-ъп-а. Виждате ли в горните редове числата 250 и 300?
Ами 250 указва височината на поп-ъп-а, а 300 ширината му.

sentinel каза:
Значи аз разбрах каквото трябваше. Във файл includes/functions_post.php
от тези редове се управлява колко колони и колко реда да са емотиконите.

$inline_columns = 4;
$inline_rows = 5;
$window_columns = 8;

Във файла posting_smilies.tpl (във папката и темплейта, който искате да коригирате-в случая пътя беше forum/templates/fiblack3d/posting_smilies.php).
Във този ред се указва...
src="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_IMG}" alt="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_DESC}" width="15" height="15"

...всички емотикони от поп-ъп-а да са с размер 15 на 15. Трябва просто да махнете въпросното 15 (и двете) и реда да заприлича на това:

src="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_IMG}" alt="{smilies_row.smilies_col.SMILEY_DESC}" width="" height=""

и вече емотиконите ще са със дефаултните си размери=няма "смачкани" икони :)

Здрасти :)
И аз имам този проблем с иконите в поп-ъп-а, но като оставя стойностите така празни :

да не пише 15, иконките ми стават колкото точки. Ужас :shock:

Да, и аз забелязах въпросният бъг. Интересно е, че се появява само под субсилвер темплейт и то само със браузъра интернет експлорер (не ползвам експлорер по очевадни причини и едва вчера разбрах от посетителите).
Значи моето мнение е, че нещо допълнително държи иконите сплескани и това нещо е във самият експлорер. За съжаление обаче и аз си нямам и идея какво може да реши проблема. Надявам се хората по-напред с материала да помогнат по въпроса.

Здравей :)
Виждам, че никой няма желание да помогне по въпроса, обаче аз най-накрая успях да разбера как се прави така, че да няма зададени размери и да се показват иконките с реалните им размери :?:
Тези двете:
width="15" height="15" , задаващи височината и ширината на иконките трябва да се изтрият целите, а не само стойностите в кавичките. Като не се задават размери те си излизат с техните :wink: Ама кой да се сети...

Back
Горе