preg_replace

index

Super Moderator
Soul_Stealler каза:
Как да направя че от
Код:
<font color="#0000BB">blablablabla</font>
да се получи:
Код:
[color=#0000BB]blablablabla[/color]

:? :?

Мисля ,че цвета е darkblue
значи вместо

Код:
#0000BB
поставяш
Код:
darkblue


;)
 

Admin

Registered
Soul_Stealler каза:
Как да направя че от
Код:
<font color="#0000BB">blablablabla</font>
да се получи:
Код:
[color=#0000BB]blablablabla[/color]

:? :?

И защо ти е да го правиш?
Дай пример за какво ти трябва.
 

Soul_Stealler

Registered
Ами ползвам show_source и после кога го изкарвам в hidden field и отдолу има бутони: HTML, BBcode и кода с цвета искам да е в BBcode ... a кода е <font color=\"$променлива\">

Сега ползвам:
$thefile=preg_replace("/(\<font color=(.+?)\>)(.+?)(\<\/font\>)/i", '[color=$2]$3[/color]',$thefile);

Но не ми върши работа защото не маха \" а незнам как да го преправя ... какво ли не пробвах :)
 

Admin

Registered
Не може ли първо да махнеш \ и после да ползваш кода?
НАли само чертите са проблем?

МАхни ги преди да използваш горния код.
!00 пъти сме коментирали как се махат символи от низ. :wink:
 

Soul_Stealler

Registered
Ами аз сега ги махам с

$thefile=str_replace("<br />",'',$thefile);

Ако не е така, значи не съм слушал в час ... :lol:

Проблема е обаче че като искам да махна нещо от низ ( например \ ) маха всички \ ( то това и трябва да прави де ... ама ...)
Затова сега се опитвам с preg_replace ... за да не ми махне всичките ... :roll:

P.S. имаше една функция дето слага \ пред кавички... би трябвало да има опратна на тази, нали ? :roll:
 

Admin

Registered
Soul_Stealler каза:
Ами аз сега ги махам с

$thefile=str_replace("<br />",'',$thefile);

Ако не е така, значи не съм слушал в час ... :lol:

Проблема е обаче че като искам да махна нещо от низ ( например \ ) маха всички \ ( то това и трябва да прави де ... ама ...)
Затова сега се опитвам с preg_replace ... за да не ми махне всичките ... :roll:

P.S. имаше една функция дето слага \ пред кавички... би трябвало да има опратна на тази, нали ? :roll:

Да има обратна.
Виж в php.net как беше.
Почти същото име ама не мога да го търся сега. :)
 

Soul_Stealler

Registered
Такам, това дето исках го направих, но... ми хрумна нещо за форума и какво ли не опитах, но не става.
опитвам се да направя highlihht_string на текста който се слага в [ code ] [/ code ] ... но не мога да разбера как да го направя ... дайте идеи ... :cry:
 

Горе