RAM Памет

ivko

Registered
Здравейте,преди 2 дни преинсталирах другият си компютър.Така след преинсталацията сложих му драйвери и т.н.Незнам,защо,но уиндолса утиде в D,а аз мисля,че трябва да е C.След това забелязах,че компютъра колко си беше баван сега е още по-бавен,запецва на всяка втора стъпка,един приятел ми каза,че ако искам уиндолса да ми е в D-то трябва да настроя RAM паметта...тоест на D-то да има повече рам от колкото в C-то и така компа щял да стане по-бърз.Искам да питам имали такова нещо и как може да се направи :)

ivko каза:
Здравейте,преди 2 дни преинсталирах другият си компютър.Така след преинсталацията сложих му драйвери и т.н.Незнам,защо,но уиндолса утиде в D,а аз мисля,че трябва да е C.След това забелязах,че компютъра колко си беше баван сега е още по-бавен,запецва на всяка втора стъпка,един приятел ми каза,че ако искам уиндолса да ми е в D-то трябва да настроя RAM паметта...тоест на D-то да има повече рам от колкото в C-то и така компа щял да стане по-бърз.Искам да питам имали такова нещо и как може да се направи :)

ти явно нямаш идея какво е RAM - random access memory

а това което ти трябва на тебе е да е отделено повече дисково пространство в дяла "D" рам паметта позвобява да се извършват максималто бързо процесите който правиш често тоест ако често влизаш в скайп в рам паметта се запазва това приложение за да можеш следващият път да го зареди по бързо

за да отдадеш повече място в раздела "D" ти трябва програмата partion magic но както гледам не си много на ти с компютрите и няма да се справиш а проблема е че немога така да ти го обесня за да ме разбереш :)

Здравей,ще се справя,работата е там,че в D-то имам 60 гб памет и не мисля,че ще ми трябва повече.Искам да направя нещо за да може компютъра да зарежда по-бързо,като вляза в нета и докато посетя сайта и те са минали 10 мин

ivko каза:
Здравей,ще се справя,работата е там,че в D-то имам 60 гб памет и не мисля,че ще ми трябва повече.Искам да направя нещо за да може компютъра да зарежда по-бързо,като вляза в нета и докато посетя сайта и те са минали 10 мин

или си сложил тегав (недъгав) windows с добавки или ако си слогил нещо windows 7 или windows vista а компа ти е бил на XP нормално просто може да няма мощност :)

П.п. 60 гб са напълно достатачни

Аз пък си мисля че тоя твоя приятел ти е обеснявал да си направиш виртуалната памет да се зарежда в дял D

което ще стане по следния начин :

десен бутон на My Computer -> Advanced -> в полето Performance избери Settings -> Advanced -> В полето Virtual Memory натисни Change -> Показва ти се поле с дяловете на харда и в колко заделена виртуална памет имаш от тоя дял. Избери си да имаш и за D (ако нямаш) заделената виртуална памет трябва да я имаш свободна като пространство на дяла за да може компа да си я ползва :) но незнам дали това ще оправи проблема който ти имаш ...

Успех :)

Аз пък си мисля че ти е малк паметта и е добре да си я качиш. Виж тия аз си взех от тях и съм доволен от цени и обслужване http://nmemory.org/

Най-добре си инсталирай уина на ново. Този път гледай къде го слагаш и след инсталацията дефрагментирай твърдия си диск.

Както казаха по-горе внимавай какъв уин слагаш, да не се окаже, че той е менте.

Back
Горе