REMOTE ADDR под пхп 5.3 ип то ми излиза "::1"

kWo

Registered
<?php echo $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; ?>

това бъг ли е какво е ?

свалих най-новата версия и под локала ип то ми излиза "::1" вместо 127.0.0.1

от мен ли е проблема или какво

Имаш инсталиран ipv6 , а там това ти е локалхост (127.0.0.1). Ако успееп да забраниш ipv6 и да си караш на стария и изпитан ipv4 - няма да имаш такъв проблем.

тоя 5.3 много ме нерви

навсякъде ерори

Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for '2.0/no DST' instead in C:\xampp\htdocs\login.php on line 88

Warning: strtotime() [function.strtotime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for '2.0/no DST' instead in C:\xampp\htdocs\\function.php on line 66

Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for '2.0/no DST' instead in C:\xampp\htdocs\!\login.php on line 96

как да оправя тоя ерор?

е добре да те питам ти с коя версия си ? 5.3 ?

пише ми че date(); не е безпопасно

и да ползвам date_default_timezone_set (); ?

е така ли е или какво да правя не знам :Я
:| целия сайт ми е в грешки заради тея date(); mktime();

wtf проблема 100% е от тоя 5.3 php
при 5.2.9 нямах никви проблеми

EDIT: е как да оправя таи timezone? намерих малко инфо

Сега ще сетнем и подразбираща времева зона:

[Date]
; Defines the default timezone used by the date functions
; http://php.net/date.timezone
date.timezone =Europe/Sofia

Идеята е, че ако времевата зона на машината не е сетната правилно и от PHP извикате функция Date() ше ви изведе следната грешка:

Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Sofia' for 'EEST/3.0/DST' instead in /var/www/test1.php on line 2
2009-10-21

Рестартираме (не reload, а restart !) Apache2 за да влязат новите промени в действие.

Това е всичко. Вече имате последна стабилна версия на PHP 5.3

е по тая логика на всеки които часовата зона не е настъроена ли ще правиу този проблем сега както е при мен ?

ми не става

ама да ви питам вие които иползвате 5.3 версия

така ли ви прави проблем при date(); и т.н ? mktime

Edit: с софия стана!

тоя пхп 5.3 ни нпълни всичо с ерори 3 часа го като разбера кое за кво е и да ги оправя

някой може ли да даде нещо за пхп 5 да уча

Ако не си запознат с промените в PHP 5.3 просто не пиши на него. Пиши си на по-старата версия 5.2 :wink: Има доста разлики, преходни за програмистите, преди излизането на PHP6 :)

ООП = обектно ориентирано програмиране
Като цяло това е най-голямата промяна, разширяване и подобряване на работата с обекти, но това което питаш ти и др минимални промени са просто сменени функции, които се донастройват!

ПП => И незнам какво искаш да се опиташ да кажеш с това 5.2.9, прехода изобщо от 5+ до 5+ е никакъФ, големите промени се правят на цяло число, което означава пренаписване на езика или части от него ( демек най-вече ядрото )

тои клип го гледах

мислех че има огромни промени като цяло по пхп, но явно не е било така :)

Май не си го гледал. Той сам казва че промените не са никак малки. Например това с боклука е според мен доста добро и смятам че ще спомогне за да се подсили бързината като цяло.

е кажете как да го оправя

под всички браъзири ип то ми излиза "::1 "

проблеми след проблеми винаги при мене омг

С XAMPP ли си?
Аз съм с най-новият, с версия 5.3 на PHP съм и нямам такъв проблем.
Може би си свалил някаква бъгава версия.
Свали си Xampp-а от http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

Спираш ipv6 и би трябвало да се оправи.
Предния път инсталирах ипв6 по погрешка (ако може така да се нарече) , но не съм си играл да го деинсталирам ,понеже ми се наложи направо да го преинсталирам , но ето ти едно интересно четиво

Back
Горе