значи трябва ми някъв текст случаен да излиза да кажем виц ... с база данни ли се прави или ?
D djvato Registered 29 Януари 2007 #1 значи трябва ми някъв текст случаен да излиза да кажем виц ... с база данни ли се прави или ?
P Pr0oF Registered 29 Януари 2007 #2 Ще падне малко писане с този скрипт специално но ако не те мързи.. си направи 1 js файл вицове да речем и така. :arrow: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=834
Ще падне малко писане с този скрипт специално но ако не те мързи.. си направи 1 js файл вицове да речем и така. :arrow: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=834
J jooorooo Registered 29 Януари 2007 #3 http://webjo.no-ip.org/temp/New%20Folder/New%20Folder%20(12)/joke.zip
M mitko876 Registered 29 Януари 2007 #5 може и с датабаза и след това със скрипт за показване на случаен избор
M mute Registered 29 Януари 2007 #6 наи добре с база данни ако питаш мен правиш една таблица примерно с 2 полета id и vic после sql заявката става нещо подобно SELECT * FROM tablicata ORDER BY RAND() LIMIT 1
наи добре с база данни ако питаш мен правиш една таблица примерно с 2 полета id и vic после sql заявката става нещо подобно SELECT * FROM tablicata ORDER BY RAND() LIMIT 1
D djvato Registered 29 Януари 2007 #8 ако ми помогне някой с базата данни , да ама иначе аз съм гола водичка с база данни :wink:
M mute Registered 29 Януари 2007 #9 значи влизаш в phpmyadmin създаваш си една таблица vicove с 2 полета тарте едно ID и едно VIC след това си пишеш скрипт с които да ги добаваш вицовете ако неможе да се справиш утре ще ти помогна че много ми се спи вече
значи влизаш в phpmyadmin създаваш си една таблица vicove с 2 полета тарте едно ID и едно VIC след това си пишеш скрипт с които да ги добаваш вицовете ако неможе да се справиш утре ще ти помогна че много ми се спи вече
M mitko876 Registered 29 Януари 2007 #10 ами ти какво искаш да правиш всмисел кажи точно за какво става дума за да знаем какво да строим :wink:
ами ти какво искаш да правиш всмисел кажи точно за какво става дума за да знаем какво да строим :wink:
M mute Registered 29 Януари 2007 #12 е ако са няколко вица (10 - 15 - 20 ) и нямаш намерение да ги обноваваш редовно по добре ползваи някои от по горните методи с масив
е ако са няколко вица (10 - 15 - 20 ) и нямаш намерение да ги обноваваш редовно по добре ползваи някои от по горните методи с масив
D DJCharge Registered 29 Януари 2007 #13 vic.php Код: <?php $random = "vicove.txt"; $fp = file($random); srand((double)microtime()*1000000); $rv = $fp[array_rand($fp)]; echo $rv; ?> vicove.txt Код: - Това е виц!<br />- Не думай... - Друг виц :)<br />- АХахах, тоя кърти! - Абе...<br />- А де! Дано съм ти бил полезен :?:
vic.php Код: <?php $random = "vicove.txt"; $fp = file($random); srand((double)microtime()*1000000); $rv = $fp[array_rand($fp)]; echo $rv; ?> vicove.txt Код: - Това е виц!<br />- Не думай... - Друг виц :)<br />- АХахах, тоя кърти! - Абе...<br />- А де! Дано съм ти бил полезен :?:
D djvato Registered 29 Януари 2007 #14 Благодаря на всички ... оправих се .. !!! :wink: не пишете повече по - темата !!! :?: