Мъчех се преди време да пиша един скрипт но все не става точно както го искам.
Става въпрос за футболно класиране, т. ест колоните в таблицата са следните:
id - ясно какво е (int2)
team - име на отбора(varchar30)
shortname -кратко име на отбора(varchar15)
gamesplayed - изиграните мачове (int2)
wins - победи (int2)
draws - равенства (int2)
loses - загуби (int2)
goalsfor - вкарани голове (int3)
goalsagainst допуснати голове (int3)
points - точки (int3)
за самата форма:
Вариант 1:
В конкретния случай имаме 16 записа (отбора).
Формата се повтаря 16 пъти, като във всяка една в инпутовете излизат текущите стойности на съответните колони, като от team и shortname едното е достатъчно да присъства. изиграните мачове не не нужно да се извеждат, тъй като сбора на загуби, победи и равенства е същия, точките и те, победите*3 + равните ги докарва колкото са.
получава се следното:
id team wins draws loses goalsfor goalsagainst са видни инпутове във формата, като без първите две, другите ще се редактират.
Вариант 2:
ъпдейта да се извършва на 2 стъпки:
1. Избор на отбор за редактиране.
2. Само 1 форма за редактиране, в която след стъпка 1 се извличат текущите данни за съответния отбор.
Това, което имам в момента като вариант не иска да ъпдейтва нищо, а и не дава никаква грешка, за това май е ненужно да го показвам.
Нямате си и представа колко ще съм благодарен ако някой може да ми помогне или още повече - да напише такъв скрипт.
Става въпрос за футболно класиране, т. ест колоните в таблицата са следните:
id - ясно какво е (int2)
team - име на отбора(varchar30)
shortname -кратко име на отбора(varchar15)
gamesplayed - изиграните мачове (int2)
wins - победи (int2)
draws - равенства (int2)
loses - загуби (int2)
goalsfor - вкарани голове (int3)
goalsagainst допуснати голове (int3)
points - точки (int3)
за самата форма:
Вариант 1:
В конкретния случай имаме 16 записа (отбора).
Формата се повтаря 16 пъти, като във всяка една в инпутовете излизат текущите стойности на съответните колони, като от team и shortname едното е достатъчно да присъства. изиграните мачове не не нужно да се извеждат, тъй като сбора на загуби, победи и равенства е същия, точките и те, победите*3 + равните ги докарва колкото са.
получава се следното:
id team wins draws loses goalsfor goalsagainst са видни инпутове във формата, като без първите две, другите ще се редактират.
Вариант 2:
ъпдейта да се извършва на 2 стъпки:
1. Избор на отбор за редактиране.
2. Само 1 форма за редактиране, в която след стъпка 1 се извличат текущите данни за съответния отбор.
Това, което имам в момента като вариант не иска да ъпдейтва нищо, а и не дава никаква грешка, за това май е ненужно да го показвам.
Нямате си и представа колко ще съм благодарен ако някой може да ми помогне или още повече - да напише такъв скрипт.