RSS : Последни теми от форума.

DevNull

Registered
Моляви помогнете ми . интересува ме как мога да си направя RSS последни теми от форума . ако някй знае да помага :) моля ви :)
 

Admin

Registered
DevNull каза:
Моляви помогнете ми . интересува ме как мога да си направя RSS последни теми от форума . ако някй знае да помага :) моля ви :)


http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1008
 

Access

Registered
модовете гледа ли ?
това няма ли да свърши работа:
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1008

:) :) :)
 

DevNull

Registered
модовете ги гледах мен ме интересува как мога
Код:
 <?

$user="user на базата данни";
$pass="pass на базата данни";
$db="име на базата данни";
$broi_temi="10";// Колко последни теми да показва
$broi_bukvi="35";//До колко букви от заглавието на темата да показва
mysql_connect(localhost,$user,$pass);
mysql_select_db($db) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT topic_time , topic_title,forum_id,topic_id, topic_replies,topic_type from phpbb_topics ORDER BY topic_time ";
$result=mysql_query($query);
$num=mysql_num_rows($result);
mysql_close();

$ii=$num-$broi_temi;
for ($i=$num-1; $i>$ii;$i--)
{
$tema=mysql_result($result,$i,"topic_title");
$id=mysql_result($result,$i,"forum_id");
$topic_broi=mysql_result($result,$i,"topic_replies");
$topic_id=mysql_result($result,$i,"topic_id");
$topic=mysql_result($result,$i,"topic_type");

if($topic=="1")
{$vazna='Важна:';}
elseif($topic=="2")
{$vazna='Съобщение:';}
elseif($topic_status=="1")
{$vazna='Заключена:';}
else
{$vazna='';}

if (strlen($tema)>$broi_bukvi)
{$totchki='...';}
else
{$totchki='';}

$tema=substr($tema,0 , $broi_bukvi);
echo" $vazna<a href='Пътя до папката на форума/viewtopic.php?t=$topic_id' >$tema$totchki ($topic_broi)</a><br/>";
}


?>

ето този мод да го искарам в RSS :)
 

Admin

Registered
Е защо да не ползваш мода?
rss-a е отделен файл.
И после може да гос ложиш в сайта или някоя съвсем незавсисима страница от сайта ти.
 

DevNull

Registered
ами проблема е че като го сложа във моя сайт (MkPortal) започва да искарва грешки от рода на това че май сял не може да се свърже със ODBC@localhost (Usingpassword : NO) И такива....
 

Горе