Script - 3D Съобщение

Player_pz

Registered
Това не е просто скриптче и ви моля да следвате инструкцийте в противен случай ще се получи едно голямо НИЩО :eek: !Така стига съм писал че се уморих време е да го пастна ,че ше ми се сърдите :cry: .
Значи първо да ви покажа дамото че може да не го харесате и то нема смисъл ..ето го http://java-script-tourist.hit.bg/special.htm
Така :
1-во .Копирате този текст:



<xml:namespace ns="urn:schemas-microsoft-com:vml" prefix="v"/>
<style type="text/css">
v\:* { behavior: url(#default#VML); }
</style>

и го слагате МЕЖДУ <HEAD> И </HEAD>
След това копирате и този текст :



<script type="text/javascript">

// Add as many messages as you like
var message=new Array("Web Tourist", "Това е твоят свят!", "Не го изпускай!", "Мислиш ли сам? ","Тогава влез и се наслади !")

// Set the outline-color. Add as many colors as you like
var outlinecolor=new Array("black", "black")

// Set fillcolors 1. Add as many colors as you like
var fillcolor1=new Array("gray", "green", "white", "green")

// Set fillcolors 2. Add as many colors as you like
var fillcolor2=new Array("blue", "olive", "black", "lime")

// Set the letter marking the circle
var circlemark=new Array("-")

// Set the width of the outline
var strkweight=2

// Set the waiting time between the messages (seconds)
var pause=2

// Set the strength of the opacity (transparency of letters)
var strengthopacity="60%"

// Set the size of the circle (values range from 0.1 to 1)
var circlesize=0.5

// Always keep messages in view even if page is scrolled? (DD added option)
var keepinview="yes"

// Do not edit below this line

mytruebody=(!window.opera && document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body //Dynamicdrive added object

var outerwidth=mytruebody.clientWidth
var outerheight=mytruebody.clientHeight

var innerwidth=Math.floor(circlesize*outerwidth)
var innerheight=Math.floor(circlesize*outerheight)

var posleft=(outerwidth-innerwidth)/2
var postop=(outerheight-innerheight)/2

var path=new Array()
var i_message=0
var i_outlinecolor=0
var i_fillcolor1=0
var i_fillcolor2=0
var i_messagelength=0
var longestmessage=0
pause*=1000

var ie=document.getElementById&&document.all?1:0

for (i=0;i<=message.length-1;i++) {
if (message.length>longestmessage) {
longestmessage=message.length
}
longestmessage+=4
}

for (i=0;i<=message.length-1;i++) {

var emptyspace=""
var i_emptyspace=(longestmessage-message.length)/2
for (ii=0;ii<=i_emptyspace;ii++) {
emptyspace+=circlemark
}
message=emptyspace+" "+message+" "+emptyspace
}

function changeform() {
if (keepinview=="yes") //DD added
document.getElementById("roofid").style.top=mytruebody.scrollTop //DD added
if (i_outlinecolor >= outlinecolor.length) {i_outlinecolor=0}
if (i_fillcolor1 >= fillcolor1.length) {i_fillcolor1=0}
if (i_fillcolor2 >= fillcolor2.length) {i_fillcolor2=0}
document.getElementById('strokeid').color=outlinecolor[i_outlinecolor]
document.getElementById('fillid').color=fillcolor1[i_fillcolor1]
document.getElementById('fillid').color2=fillcolor2[i_fillcolor2]
if (i_message < message.length) {tick()}
else {document.getElementById('textpathid').string=""
document.getElementById("roofid").style.display="none" //DD added
}
}

function tick() {
if (i_messagelength <= message[i_message].length) {
var messagestringend=""
var messagestring=message[i_message].substring(0, i_messagelength)+messagestringend
document.getElementById('textpathid').string=messagestring
var timer=setTimeout("tick()",50)
i_messagelength++
}
else {
clearTimeout(timer)
i_messagelength=0
i_message++
i_outlinecolor++
i_fillcolor1++
i_fillcolor2++
var timer=setTimeout("changeform()",pause)
}

}

if (ie) {
document.write('<div id="roofid" style="position:absolute;left:0px;top:0px;width:'+outerwidth+'px;height:'+outerheight+'px;overflow:hidden;">')
document.write('<v:eek:val id="tc" style="position:absolute;top:'+postop+'px;left:'+posleft+'px;width:'+innerwidth+'px;height:'+innerheight+'px">')
document.write('<v:shadow on="t" opacity="'+strengthopacity+'"/>')
document.write('<v:stroke id="strokeid" weight="'+strkweight+'pt" color="blue"/>')
document.write('<v:fill id="fillid" on="True" color="'+fillcolor1[0]+'" color2="'+fillcolor2[0]+'" opacity="'+strengthopacity+'" opacity2="'+strengthopacity+'" type="gradient"/>')
document.write('<v:path textpathok="t"/>')
document.write('<v:textpath id="textpathid" on="t" id="mytp" style="font-family:\'Arial Black\'; " fitpath="t" string=""/>')
document.write('</v:eek:val></div>')
if (window.attachEvent) //DD added code
window.attachEvent("onload", changeform) //DD added code
else
window.onload=changeform
}
</script>

Като прилежно :p го слагате между <BODY> и </BODY> .Редакцията
може да направите на червените изречения !За друга редакция на скрипта попитайте някои от другите потребители !Надявам се да съм ви бил полезен !
 

fena

Super Moderator
добре де на демото седи черен екран :? ?


edit// забравил си да затвориш документа със
Код:
</html>

аз го направих, ама пак седи черно :?
 

staf

Registered
fena1 каза:
добре де на демото седи черен екран :? ?


edit// забравил си да затвориш документа със
Код:
</html>

аз го направих, ама пак седи черно :?
<body bgcolor=" black">
 

amd

Super Moderator
fena1 каза:
добре де на демото седи черен екран :? ?


edit// забравил си да затвориш документа със
Код:
</html>

аз го направих, ама пак седи черно :?

Щото го гледаш през Firefox/1.0.4 . :wink:
Това май работи само на IE
 

staf

Registered
<html>
<head>
<xml:namespace ns="urn:schemas-microsoft-com:vml" prefix="v"/>
<style type="text/css">
v\:* { behavior: url(#default#VML); }
</style>
</head>
<body bgcolor=" black ">
<script type="text/javascript">

/***********************************************
* 3D Spinning Message Script- By Copyright (c) 2003 Peter Gehrig
* Website: http://www.24fun.com
* Script available at/modified by Dynamic Drive (http://www.dynamicdrive.com)
* This notice must stay intact for use
***********************************************/


// Add as many messages as you like
var message=new Array("Web Tourist", "Това е твоят свят!", "Не го изпускай !", "Мислиш ли сам ?","Тогава влез и се наслади !")

// Set the outline-color. Add as many colors as you like
var outlinecolor=new Array("black", "black")

// Set fillcolors 1. Add as many colors as you like
var fillcolor1=new Array("gray", "green", "white", "green")

// Set fillcolors 2. Add as many colors as you like
var fillcolor2=new Array("blue", "olive", "black", "lime")

// Set the letter marking the circle
var circlemark=new Array("-")

// Set the width of the outline
var strkweight=2

// Set the waiting time between the messages (seconds)
var pause=2

// Set the strength of the opacity (transparency of letters)
var strengthopacity="60%"

// Set the size of the circle (values range from 0.1 to 1)
var circlesize=0.5

// Always keep messages in view even if page is scrolled? (DD added option)
var keepinview="yes"

// Do not edit below this line

mytruebody=(!window.opera && document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body //Dynamicdrive added object

var outerwidth=mytruebody.clientWidth
var outerheight=mytruebody.clientHeight

var innerwidth=Math.floor(circlesize*outerwidth)
var innerheight=Math.floor(circlesize*outerheight)

var posleft=(outerwidth-innerwidth)/2
var postop=(outerheight-innerheight)/2

var path=new Array()
var i_message=0
var i_outlinecolor=0
var i_fillcolor1=0
var i_fillcolor2=0
var i_messagelength=0
var longestmessage=0
pause*=1000

var ie=document.getElementById&&document.all?1:0

for (i=0;i<=message.length-1;i++) {
if (message.length>longestmessage) {
longestmessage=message.length
}
longestmessage+=4
}

for (i=0;i<=message.length-1;i++) {

var emptyspace=""
var i_emptyspace=(longestmessage-message.length)/2
for (ii=0;ii<=i_emptyspace;ii++) {
emptyspace+=circlemark
}
message=emptyspace+" "+message+" "+emptyspace
}

function changeform() {
if (keepinview=="yes") //DD added
document.getElementById("roofid").style.top=mytruebody.scrollTop //DD added
if (i_outlinecolor >= outlinecolor.length) {i_outlinecolor=0}
if (i_fillcolor1 >= fillcolor1.length) {i_fillcolor1=0}
if (i_fillcolor2 >= fillcolor2.length) {i_fillcolor2=0}
document.getElementById('strokeid').color=outlinecolor[i_outlinecolor]
document.getElementById('fillid').color=fillcolor1[i_fillcolor1]
document.getElementById('fillid').color2=fillcolor2[i_fillcolor2]
if (i_message < message.length) {tick()}
else {document.getElementById('textpathid').string=""
document.getElementById("roofid").style.display="none" //DD added
}
}

function tick() {
if (i_messagelength <= message[i_message].length) {
var messagestringend=""
var messagestring=message[i_message].substring(0, i_messagelength)+messagestringend
document.getElementById('textpathid').string=messagestring
var timer=setTimeout("tick()",50)
i_messagelength++
}
else {
clearTimeout(timer)
i_messagelength=0
i_message++
i_outlinecolor++
i_fillcolor1++
i_fillcolor2++
var timer=setTimeout("changeform()",pause)
}

}

if (ie) {
document.write('<div id="roofid" style="position:absolute;left:0px;top:0px;width:'+outerwidth+'px;height:'+outerheight+'px;overflow:hidden;">')
document.write('<v:eek:val id="tc" style="position:absolute;top:'+postop+'px;left:'+posleft+'px;width:'+innerwidth+'px;height:'+innerheight+'px">')
document.write('<v:shadow on="t" opacity="'+strengthopacity+'"/>')
document.write('<v:stroke id="strokeid" weight="'+strkweight+'pt" color="blue"/>')
document.write('<v:fill id="fillid" on="True" color="'+fillcolor1[0]+'" color2="'+fillcolor2[0]+'" opacity="'+strengthopacity+'" opacity2="'+strengthopacity+'" type="gradient"/>')
document.write('<v:path textpathok="t"/>')
document.write('<v:textpath id="textpathid" on="t" id="mytp" style="font-family:\'Arial Black\'; " fitpath="t" string=""/>')
document.write('</v:eek:val></div>')
if (window.attachEvent) //DD added code
window.attachEvent("onload", changeform) //DD added code
else
window.onload=changeform
}
</script>
</body>
 

mute

Registered
определено неработи под ФФ и се чудя това нямали да го оправят в някоя от по новите версии има доста неща които неподаржа фф но все пак си е по добрия браузар
 

Player_pz

Registered
Фона на демото е черен - щото аз съм го направил така и ми харесва
повече :p , иначе скрипта на мене ми работи само под IE ....
Скрипта кърти Джанти!
 

fena

Super Moderator
през ИН фъшнята тръгна :D :D :D :D , много ме кефи...само че, е лошо че не се разбира с лисицата

как мога да го накарам като свърши да редиректва към даден адрес...предполагам как ама....може и да не стане :)
 

amd

Super Moderator
Слагаш това между <head> и </head>

Код:
<META HTTP-EQUIV="Refresh"
      CONTENT="5; URL=http://web-tourist.net">

5- е някаква идиница за време.
Може да я смениш с 10 или там колкото ти трябва.
Тоест след еди колко си време ще те редиректне към зададения
адрес.
 

Player_pz

Registered
amd каза:
Слагаш това между <head> и </head>

Код:
<META HTTP-EQUIV="Refresh"
      CONTENT="5; URL=http://web-tourist.net">

5- е някаква идиница за време.
Може да я смениш с 10 или там колкото ти трябва.
Тоест след еди колко си време ще те редиректне към зададения
адрес.
:?: От един сайт взех този скрипт , има много още такива ....Ако
искате може да постна още два , три ...постнах скрипта щото ми направи ГОЛЕМО ВПЕЧАТЛЕНИЕ :!:
 

Admin

Registered
fena1 каза:
Абе как точно ще стане, искам да му добавя Skip Intro ?

Искаш да кажеш след като го изгледат ли ?
След като свърши да има бутон Skip Intro?
 

Player_pz

Registered
Споко , ще ти помогнем за целта ни е нужно малко обянснение от теб :lol:
Любимата ми игра като малък http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex12/tet2.htm ...поиграите я малко ...
 

fena

Super Moderator
Искам през цялата анимация да има Skip Intro ако на някой не му се гледа просто да го спре и да премине към сайта
 

amd

Super Moderator
fena1 каза:
Искам през цялата анимация да има Skip Intro ако на някой не му се гледа просто да го спре и да премине към сайта

Код:
<a href="http://адреса на сайта ти">Skip Intro</a>
:)

Просто един линк към сайта ти - това е.

А горния код дето дадох е ако не натисне Skip Intro да го редиректне след определено време.
 

Горе