select въпрос неизкарва последните

NewGuy

Registered
$zaq2=mysql_query("SELECT count FROM users WHERE id='".$zaq1['id']."' ORDER by count DESC");

Здравейте. Искам да попитам защо неизкарва тези с най-високо ниво count? :roll:

Виш така:
Код:
$zaq1 = $_GET['id'];
$zaq2=mysql_query("SELECT count FROM users WHERE id = '$zaq1' ORDER by count DESC");

miro_94 каза:
$zaq2=mysql_query("SELECT `count` FROM users WHERE id='".$zaq1['id']."' ORDER by count DESC");
Пробвай така.Count е заявка за изброяване в бд затова
Нестава пробвах и така резултата е същия изкарва всичко друго но не ги изкарва според count. :roll:

iwanov каза:
Виш така:
Код:
$zaq1 = $_GET['id'];
$zaq2=mysql_query("SELECT count FROM users WHERE id = '$zaq1' ORDER by count DESC");
Аз другото id го взимам от друга таблица. :wink:

NewGuy каза:
$zaq2=mysql_query("SELECT count FROM users WHERE id='".$zaq1['id']."' ORDER by count DESC");

А id да не е първичен ключ ? Тогава винаги ще ти изкарва 1 запис

SELECT `count`
FROM `users`
ORDER BY `count` DESC

lortnoc каза:
NewGuy каза:

А id да не е първичен ключ ? Тогава винаги ще ти изкарва 1 запис

SELECT `count`
FROM `users`
ORDER BY `count` DESC
Да promary key е но неми изскарва 1 запис а всичките просто не е подред. пробвах да сложа кавички на `users` но все същото. Някакви идеи ? :roll:

дай си структурата на таблицата

Да promary key е но неми изскарва 1 запис а всичките просто не е ...

$zaq2=mysql_query("SELECT `count` FROM `users` WHERE id='".$zaq1['id']."' ORDER BY `count` DESC");

това колко ти вади ? - 1 ?

а това ? - много ?

$zaq2=mysql_query("SELECT `count` FROM `users` ORDER BY `count` DESC");

lortnoc каза:
дай си структурата на таблицата

Да promary key е но неми изскарва 1 запис а всичките просто не е ...

$zaq2=mysql_query("SELECT `count` FROM `users` WHERE id='".$zaq1['id']."' ORDER BY `count` DESC");

това колко ти вади ? - 1 ?

а това ? - много ?

$zaq2=mysql_query("SELECT `count` FROM `users` ORDER BY `count` DESC");
Първото ми вади всичко което е от тази категорийка. Второто ми вади всичко но то не ми трябва защото невади count-а на дадения потребител. Имам 2 таблици в едната потребителите в другата инфото. Искам от едната да изкарам потребителите от другата инфото и инфото в случея е count който да започва от най-високото към най-ниското. :roll:

Тези връзки между таблиците едно към много или много към много. id да не е съставен първичен ключ ? Дай си структурата на двете таблици. А ти сигурен ли си че инфото не е в друга таблица -> или освен потребителите да са от таблица potrebiteli пък инфото в users ?

lortnoc каза:
Тези връзки между таблиците едно към много или много към много. id да не е съставен първичен ключ ? Дай си структурата на двете таблици. А ти сигурен ли си че инфото не е в друга таблица -> или освен потребителите да са от таблица potrebiteli пък инфото в users ?
Към много Id-та е. id-то на първата таблица USERS е съставена от първичен ключ. Тези ID-та от първичният ключ се записват в другата таблица за сравняване на резултатите от едната и от другата таблица. Сигурен съм че инфото не е в другата таблица. Неискам да давам структурата защото тези дни ще пусна сайта а неискам да разпространявам таблици и кодове. Надявам се това да стане днес ако се оправя с кода. :roll:

Код:

така заявката си е ОК. просто полето count е varchar което не подрежда правилно. За цифрови стойностти ползвай INT или BIGINT зависи до колко ще записваш.

jooorooo каза:
Код:

така заявката си е ОК. просто полето count е varchar което не подрежда правилно. За цифрови стойностти ползвай INT или BIGINT зависи до колко ще записваш.
count Полето е int и е нарпавено специално за записване на цифрови стойности. Изскарва потребителите но не ги изскарва според count. :roll:

Това ли е цялата заявка? така ще ти изкарва само count, защото само него селектираш....

$zaq2=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id='".$zaq1['id']."' ORDER BY count DESC");

за да може да си викаш и потребителите и ала бала... кото си искаш.

jooorooo каза:
Това ли е цялата заявка? така ще ти изкарва само count, защото само него селектираш....

$zaq2=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id='".$zaq1['id']."' ORDER BY count DESC");

за да може да си викаш и потребителите и ала бала... кото си искаш.
Аз обаче имам 2 заявки това zaq1 е от първата искам само count да изведа от тази а от другата потребителите и категорията но да ги определя по count. :roll:

Back
Горе