Skype забранен в американски университети

skylamer

Registered
Няколко американски университета забраниха на студентите си да използват популярната програма за интернет-телефония Skype. Администрацията на Университет Сан Хосе (Калифорния) заявява, че Skype застрашава безопасността на университетската мрежа и натоварва излишно трафика. Още два университета се присъединяват към забраната, с мотив, че програмата използва твърде много ресурси на вътрешната мрежа.
Според администрацията на Сан Хосе – проблемите започват тогава, когато един отделен Skype започне да играе роля на Supernode. Супервъзлите осъществяват Р2Р свързване между отделни абонати, но заемат голяма част от ресурса на мрежата. Тази функция би могла да се изключи в настройките на програмата, но повечето потребители не го правят.
По ирония на съдбата компанията собственик на Skype – eBay се намира недалеч от университет Сан Хосе. От eBay вече се изразили намерение да изпратят компетентни лица, за да разяснят пред административното ръководство начина на работа със Skype и да предложат решение.

източник: kaldata.com
 

Горе