Skype искат собствена телевизия

Player_pz

Registered
Създателите на популярната VoIP програма Skype се насочват към завладяване и на телевизионния пазар. Те обмислят създаването на собствен телевизионен канал по Интернет.
3394_1.8120.jpg

Само преди няколко години с излизането на програмата Skype, нейните създатели накараха големи телекомуникационни корпорации да променят фирмената си политика и да погледнат по нов начин на телекомуникациите. Сега тези същите двама разработчици са се насочили към един друг бранш - Интернет телевизията (WebTV). Те разработват своя собствена Интернет телевизионна услуга и собствен телевизионен канал. Проектът носи кодовото име "The Venice Project", а финансирането е вече осигурено - ще бъдат вложени 1.9 милиарда евро. Парите са част от същите, които двамата разработчици прибраха след продажбата на Skype на eBay.

Очаква се новата Интернет телевизионна услуга да бъде безплатна за потребителите. Приходите ще идват от евентуални рекламодатели. Едно е сигурно - програмата ще работи с P2P технологията, както и техните предишни 2 популярни творения (Skype и KaZaa). За разлика от YouTube и други подобни сайтове, Skype ще предлагат "нон-стоп" програма, висококачествено видео и възможност за смяна на каналите.

Продуктът трябва да стартира другата година. Известно е, че няколко големи корпорации са заинтересовани от проекта, но компанията все още пази техните имена в тайна.

източник:download.bg
 

Горе