SMS от форум

kitchenbg

Registered
Така, за какво иде реч ........ днес една колежка ме пита защо несъм направил така че като се напише нов отговор към тема да изпраща смс към тези които са писали отговори към дадената тема! :shock: ! Та задавам си аз въпроса, дали е възможно да стане това? Знам че трябва да се модне форума като се добави ред и за телефоните!

Не само ред трябва да се добави
изпращането на SMS от сървър сид език става по два начина (поне аз толко знам)
1. сключваш договор с M-tel Globul или Vivatal и там се пишат кодове за пращане и ти плащаш за всеки изпратен SMS
2. mail2SMS
до колкото съм чул телефона приема SMS-а ако подържа и е включен mail2SMS опцията и SMS-а се изпраща до специален сървър който праща на телефона SMS-а и обикновенно зима пари на получателя
но ако намериш такъв сървър можеш да го направиш да не взима пари на получателя

препоръчвам ти вариант 2 така няма да си губиш парите но компа трябва да ти е много време включен

за mail2sms поддържат всички телефони.
Това е прост смс.
За мтел е безплатно, но за глобул ти идва СМС и ти казва че имаш емайл.
Ако искаш да си го видиш пращаш смс на 1552 и той ти идва.
Обаче СМС-а се плащ :(

А за мтел директно ти пристига :)

възможно е ;)

Аз съм си направил на моя сайт изпращане на смс-и към глобул и мтел.
mail2sms е. Ако сте активирали опцията mail2sms и ако сте на мтел е получите точното съобщение, ако сте на глобул и сте активирали услугата ще получите смс че имате емейл от еди кой си и трябва да отговориш с Y1 там на някъф номер за да прочетеш текста. (и ще ти вземе пари) Но за получаването на известие за емейл за глобул не взима пари. Също невзима пари и за мтел. Пробвал съм така че..:) (и без сървър става)

/едит:

е изпревари ме

за мтел, знам че не взема пари ......... а вече тези които са на глобул или вивател ........ работата е да се изпраща смс, а вече кой на кой оператор е и дали иска да получава ...... предполагам че може да се направи и така както е със майл-а, дали искаш да получаваш или не. Поне на мен ми изглежда добра идея ........... стига да може и да се реализира :twisted:

Back
Горе