spam bot?

RhythmiX

Registered
интересно ми е какво представляват тия spam bot-ове,които най-много тормозят phpBB форумите...

регистрирани ботове с разни руски мейлове , които ти пишат по форума само някакви реклами и те занимават да им чистиш боклуците е :wink:
Понякой път се чуда дали това не са наистина хора много ми е интересно как подяволите минават през Generation Code :shock:

ако сложиш изображение а не Generation Code (дори изображението да е една и също) ще могат да влизат само хора така ще разбереш но не съм много сигурен

най-лесно можеш да преодолееш спам ботовете с въпрос при регистрация, пример кога е създадена българската държава или кой е президент на България.

Аз знам какво правят спам ботовете и как да се защити тя от тях....интересно ми е какво представляват на какво са писани и т.н

Дайте поне някакво четиво да видя за какво иде рече,че ми е много интересно... :wink:

А интересно ми е как се активират по email?А иначе някой може ли да ми даде скрипт за въпрос при регистрация?

Офф никой не ме разбрал какво искам...аз искам да знам на какво са писани spam ботовете и какво представляват... 8) Някой,ако знае да светне...

Аз, до колкото съм запознат, ботовете заобикалят въвеждането на кода и директно пишат в базата данни, НО не съм сигурен :?:

Човека иска да знае как работят, как се регват, как прават теми и пишат постове и така на такък, впрочем и на мене ми е интересно това.Все пак нали един скрипт се изпълнява като е контролиран от човеk*(въвеждане на данни , стартиране на сципта ..... )

Spambot е част от по-голям софтуер. На кой език е написан не е от особено значение, но най-често се използва "C" заради скоростта и малките размери на файла. Spambot не бива да бъде бъркан с обикновените роботи (robots), познати ни още като spiders или web-crawlers.
Работата на спамбота започва с преглеждането на дадена страница, той сканира кода за две неща, хиперлинкове и email адреси. Целите му са да запази в база данни всички събрани емайли за по-нататъчна употреба, като мишени за разпращане на спам съобщения и да последва всички хиперлинкове, към вътрешни препратки или други страници, където повтаря същите операции. Спамботовете обикновено не се съобразяват с robots.txt файла, както се очаква от роботите и спайдърите. robots.txt файла съдържа информация, която указва на роботите и паяците, какво може и какво не, да извличат като информация от дадения сайт. Почти всички спамботове са част от по-големи програми, като препращат до тях, откритите емайли, за да им бъдат изпратени веднага спам мейл съобщения. Други пък складират емайл адреси за по-късна употреба.
Спамботовете са най-различни като степен на "интелект". Най-простичкия спамбот има само една задача - да търси mailto линкове и хиперлинкове, докато достигне до задънена улица, от която няма връщане назад. Умните спамботове могат да разпознават дори кодираните майл адреси от ново поколение, разпознават неактивните линкове и ги избягват, както избягват и адреси с различни окончания, които могат да доведат до преследването им- например *.edu и *.gov, също така следят много страници едновременно.
В доста държави се предлагат компакт дискове с оферта да получите няколко милиона емайл адреса на изгодна цена. Явно има и клиенти, защото смятаната доскоро за непреодолима защита с картинка при регистрация е преодоляна от спамботовете с малко човешка помощ. Кода е преправен така, че картинката се препраща до човек, на който се заплаща за да я разпознава и отваря вратите на спамбота към големи форуми и портали.

За съжаление, не можах да открия код на спамбот, само кодове за защита от спамботовете. Ако някой намери ще е интересно и за мен. Информацията е събрана от няколко сайта посветени на темата, както и от Wikipedia.
:)

@kirilart Благодаря много за инфомацията..и на мен ще ми е интересно да рагледам кода на някакъв spam bot. :)

Back
Горе