spam bot?

RhythmiX

Registered
интересно ми е какво представляват тия spam bot-ове,които най-много тормозят phpBB форумите...
 

Marik

Registered
регистрирани ботове с разни руски мейлове , които ти пишат по форума само някакви реклами и те занимават да им чистиш боклуците е :wink:
Понякой път се чуда дали това не са наистина хора много ми е интересно как подяволите минават през Generation Code :shock:
 

renegat96

Registered
ако сложиш изображение а не Generation Code (дори изображението да е една и също) ще могат да влизат само хора така ще разбереш но не съм много сигурен
 

johnny

Registered
най-лесно можеш да преодолееш спам ботовете с въпрос при регистрация, пример кога е създадена българската държава или кой е президент на България.
 

RhythmiX

Registered
Аз знам какво правят спам ботовете и как да се защити тя от тях....интересно ми е какво представляват на какво са писани и т.н
 

RhythmiX

Registered
Дайте поне някакво четиво да видя за какво иде рече,че ми е много интересно... :wink:
 

Harry_Potter_

Registered
А интересно ми е как се активират по email?А иначе някой може ли да ми даде скрипт за въпрос при регистрация?
 

designer

Registered
Ето този мод е за предпазване: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=758

Поздрави! :)
 

RhythmiX

Registered
Офф никой не ме разбрал какво искам...аз искам да знам на какво са писани spam ботовете и какво представляват... 8) Някой,ако знае да светне...
 

porostorm

Registered
Аз, до колкото съм запознат, ботовете заобикалят въвеждането на кода и директно пишат в базата данни, НО не съм сигурен :?:
 

index

Super Moderator
Човека иска да знае как работят, как се регват, как прават теми и пишат постове и така на такък, впрочем и на мене ми е интересно това.Все пак нали един скрипт се изпълнява като е контролиран от човеk*(въвеждане на данни , стартиране на сципта ..... )
 

kirilart

Registered
Spambot е част от по-голям софтуер. На кой език е написан не е от особено значение, но най-често се използва "C" заради скоростта и малките размери на файла. Spambot не бива да бъде бъркан с обикновените роботи (robots), познати ни още като spiders или web-crawlers.
Работата на спамбота започва с преглеждането на дадена страница, той сканира кода за две неща, хиперлинкове и email адреси. Целите му са да запази в база данни всички събрани емайли за по-нататъчна употреба, като мишени за разпращане на спам съобщения и да последва всички хиперлинкове, към вътрешни препратки или други страници, където повтаря същите операции. Спамботовете обикновено не се съобразяват с robots.txt файла, както се очаква от роботите и спайдърите. robots.txt файла съдържа информация, която указва на роботите и паяците, какво може и какво не, да извличат като информация от дадения сайт. Почти всички спамботове са част от по-големи програми, като препращат до тях, откритите емайли, за да им бъдат изпратени веднага спам мейл съобщения. Други пък складират емайл адреси за по-късна употреба.
Спамботовете са най-различни като степен на "интелект". Най-простичкия спамбот има само една задача - да търси mailto линкове и хиперлинкове, докато достигне до задънена улица, от която няма връщане назад. Умните спамботове могат да разпознават дори кодираните майл адреси от ново поколение, разпознават неактивните линкове и ги избягват, както избягват и адреси с различни окончания, които могат да доведат до преследването им- например *.edu и *.gov, също така следят много страници едновременно.
В доста държави се предлагат компакт дискове с оферта да получите няколко милиона емайл адреса на изгодна цена. Явно има и клиенти, защото смятаната доскоро за непреодолима защита с картинка при регистрация е преодоляна от спамботовете с малко човешка помощ. Кода е преправен така, че картинката се препраща до човек, на който се заплаща за да я разпознава и отваря вратите на спамбота към големи форуми и портали.

За съжаление, не можах да открия код на спамбот, само кодове за защита от спамботовете. Ако някой намери ще е интересно и за мен. Информацията е събрана от няколко сайта посветени на темата, както и от Wikipedia.
:)
 

RhythmiX

Registered
@kirilart Благодаря много за инфомацията..и на мен ще ми е интересно да рагледам кода на някакъв spam bot. :)
 

Горе