Symantec и Adobe сигнализират ЕК за новата Vista

Access

Registered
Отдавна различни фирми изразяват безпокойство за надеждността на Windows Vista. Едни сред първите са компаниите Adobe и Symantec – първата се безпокои за новия формат за документи, а другата за вградената антивирусна защита.
Adobe се обръща към Еврокомисията с молба от Windows Vista да бъде премахната съвместимостта на новия формат за документи XPS с PDF-формата. От Adobe определят тази интеграция за „нечестна” спрямо тях, като създатели на PDF. Microsoft вече водиха този дебат с Adobe, за интегрирането на PDF във Office 2007. Тогава бе намерено взаимноизгодно решение – тази опция да се инсталира отделно, като плъгин. Сега от Adobe искат същото, но с Майкрософтския формат XPS.
На свой ред от Symantec искат да се премахне вградената във Vista антивирусна защита. Наскоро от самата Европейска Комисия имаше подобно искане към Microsoft, от където отговориха, че това ще забави излизането на Vista на европейския пазар за неопределено време.
От Microsoft изразяват надежда, че Европейската комисия няма да поиска премахването на тези компоненти за европейските потребители, за да може новият Windows Vista да бъде пуснат на пазара през Януари 2007 г.

източник: kaldata.com
 

Горе