metal_head
Registered
Абе слагам нова тема на сайта, ама имам въпрос. Темата си има собствено заглавно меню (бутоните, разположени
хоризонтално под хедъра), което ще рече, че връзките в сайта ми за заглавната част не се редактират от
администрацията на сайта, ами от файла theme.php.
Имам няколко реда код за линковете:
Аз обаче искам малко да модифицирам тая работа - искам да сложа един линк, на който да пише "Вход" и един линк,
на който да пише "Регистрирай се", които съответно, нали да водят към логин страничката и регистрационната
страничка. Дотук добре, ама искам тези линкове да ги няма ако си влезнал с акаунта си в сайта и искам на тяхно
място да се показва юзърнехма на потребителя. Сигурен съм, че ше е нещо лесно, използващо if statement, но нямам просто време да седна да уча PHP сега и не знам нито syntax, нито как стоят нещата при PHP - Fusion (променливи, глупости...) и ако някой може да ми помогне да го направя това, ще съм много благодарен!
За PHP Fusion Core 7 става въпрос, ако това е от значение
**ЕДИТ**
Всъщност ми трябва някой да ми каже как да проверя дали потребителя е логнат в сайта, щото искам да направя менюто направо да се роменя горе както във Vbox например - там имате линк "Вход" когато не сте влезли, а когато си напишете потребителското име и парола и се логнете, линковете "Вход" и "Регистрация" изчезват, а на тяхно място се появават примерно... лични съобщения, профил и такива
Благодаря!
хоризонтално под хедъра), което ще рече, че връзките в сайта ми за заглавната част не се редактират от
администрацията на сайта, ами от файла theme.php.
Имам няколко реда код за линковете:
Код:
echo "
<ul id='nav'>
<div align='center'>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 0</span></a></li>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 1</span></a></li>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 2</span></a></li>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 3</span></a></li>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 4</span></a></li>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 5</span></a></li>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 6</span></a></li>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 7</span></a></li>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 8</span></a></li>
<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 9</span></a></li>
</ul></div>
";
Аз обаче искам малко да модифицирам тая работа - искам да сложа един линк, на който да пише "Вход" и един линк,
на който да пише "Регистрирай се", които съответно, нали да водят към логин страничката и регистрационната
страничка. Дотук добре, ама искам тези линкове да ги няма ако си влезнал с акаунта си в сайта и искам на тяхно
място да се показва юзърнехма на потребителя. Сигурен съм, че ше е нещо лесно, използващо if statement, но нямам просто време да седна да уча PHP сега и не знам нито syntax, нито как стоят нещата при PHP - Fusion (променливи, глупости...) и ако някой може да ми помогне да го направя това, ще съм много благодарен!
За PHP Fusion Core 7 става въпрос, ако това е от значение
**ЕДИТ**
Всъщност ми трябва някой да ми каже как да проверя дали потребителя е логнат в сайта, щото искам да направя менюто направо да се роменя горе както във Vbox например - там имате линк "Вход" когато не сте влезли, а когато си напишете потребителското име и парола и се логнете, линковете "Вход" и "Регистрация" изчезват, а на тяхно място се появават примерно... лични съобщения, профил и такива
Благодаря!