Syntax Помощ?

metal_head

Registered
Абе слагам нова тема на сайта, ама имам въпрос. Темата си има собствено заглавно меню (бутоните, разположени

хоризонтално под хедъра), което ще рече, че връзките в сайта ми за заглавната част не се редактират от

администрацията на сайта, ами от файла theme.php.
Имам няколко реда код за линковете:

Код:
echo "
<ul id='nav'>
<div align='center'>
	<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 0</span></a></li>
   	<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 1</span></a></li>
	<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 2</span></a></li>
	<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 3</span></a></li>
	<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 4</span></a></li>
	<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 5</span></a></li>
	<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 6</span></a></li>
	<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 7</span></a></li>
	<li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 8</span></a></li>
    <li class='top'><a href='#' class='top_link'><span>Link 9</span></a></li>
</ul></div>
";

Аз обаче искам малко да модифицирам тая работа - искам да сложа един линк, на който да пише "Вход" и един линк,

на който да пише "Регистрирай се", които съответно, нали да водят към логин страничката и регистрационната

страничка. Дотук добре, ама искам тези линкове да ги няма ако си влезнал с акаунта си в сайта и искам на тяхно

място да се показва юзърнехма на потребителя. Сигурен съм, че ше е нещо лесно, използващо if statement, но нямам просто време да седна да уча PHP сега и не знам нито syntax, нито как стоят нещата при PHP - Fusion (променливи, глупости...) и ако някой може да ми помогне да го направя това, ще съм много благодарен!

За PHP Fusion Core 7 става въпрос, ако това е от значение :)

**ЕДИТ**
Всъщност ми трябва някой да ми каже как да проверя дали потребителя е логнат в сайта, щото искам да направя менюто направо да се роменя горе както във Vbox например - там имате линк "Вход" когато не сте влезли, а когато си напишете потребителското име и парола и се логнете, линковете "Вход" и "Регистрация" изчезват, а на тяхно място се появават примерно... лични съобщения, профил и такива :)
Благодаря!

Проверките са ти в maincode.php
define("iGUEST", $userdata['user_level'] == 0 ? 1 : 0);
define("iMEMBER", $userdata['user_level'] >= 101 ? 1 : 0);
define("iADMIN", $userdata['user_level'] >= 102 ? 1 : 0);
define("iSUPERADMIN", $userdata['user_level'] == 103 ? 1 : 0);
define("iUSER", $userdata['user_level']);
define("iUSER_RIGHTS", $userdata['user_rights']);
define("iUSER_GROUPS", substr($userdata['user_groups'], 1));

просто добавяш
if (iMEMBER || iADMIN || iSUPERADMIN || iUSER || iUSER_RIGHTS || iUSER_GROUPS) { echo "Вече сте логнат"; }
else { echo "Логнете се"; }

надявам се да стане

Дам, мерси, аз се оправих още вчера, но забравих да кажа :?: . Ами искам да попитам как мога да покажа името на потребителя на екрана, търсих такава променлива, която да съдържа информацията, но открих само такава, която съдържа IP-то му (до колкото успявам да разбера)
Код:
define("USER_IP", $_SERVER['REMOTE_ADDR']);
Идеята ми е сайта да показва името на потребителя като се логне.

*EDIT*
Оправих се и с това , ама имам проблем. Ето реда, който съм написал:
Код:
<li class='top'><a href='".BASEDIR."edit_profile.php' class='top_link'><span>.$user_data

['user_name'].</span></a></li>

Осъзнах защо не е верен, чак след като ми даде грешката. Това е HTML, а аз се опитвам да вмъкна PHP в него (според мен това е). Как да вмъкна това нещо в тоя код, така че линка към edit_profile.php да се казва с името на потребителя ? :roll:

Back
Горе