<table> въпросче :)

morkov4o

Registered
Здравейте въпроса ми е следния ако имам примерно една таблица голяма която заема целия екран на потребителя (100%) и имам още една по малка как да я направя да е горе :) точно под горната линия на 1вата

Благодаря предварително :)

Ето как го правя :П

<html>
<head>
<body BGCOLOR="#99FFFF">
<table bgcolor="#E8EFF7"

width="100%" height="100%"

border="0" style="border: 1px

solid #0F87FF">
<tr><td>
<table bgcolor="#ffffff"

border="1"width="100%">
<tr><td></td></tr>
</table>
</td></tr>
</table>
</body></html>

<html>
<head><title>tabli4ki</title>
</head>
<body BGCOLOR="#99FFFF">
<table bgcolor="#E8EFF7"
width="100%"
solid #0F87FF">
<tr>
<td valign="top">
<table bgcolor="#ffffff"

border="1"width="100%">
<tr>
<td>
</tr>
</td>
</table>
</body></html>

:)

Можеше просто да погледнеш кода на index-a на web-tourist.net

благодаря :) а админ да те питам как да го направя определени пиксели или още по добре в проценти разстояние по надолу от горната линия на голямата таблица ...

да стана благодаря , но сега пък не ми е ясно защо като сложа още една табличка по малка под 2рата ... и неще да се отлепи от нея ...

КОД:

<html>
<head>
<body BGCOLOR="#99FFFF">
<table bgcolor="#E8EFF7"

solid #0F87FF"

cellpadding="5">
<tr><td valign="top">
<table bgcolor="#ffffff"

border="1"width="100%">
<tr><td></td></tr>
<table bgcolor="#ffffff"

border="1"width="127"

cellpadding="5">
<tr><td

valign="top"></td></tr>
</table>
</td></tr>
</table>
</body></html>

morkov4o каза:
да стана благодаря , но сега пък не ми е ясно защо като сложа още една табличка по малка под 2рата ... и неще да се отлепи от нея ...

КОД:

<html>
<head>
<body BGCOLOR="#99FFFF">
<table bgcolor="#E8EFF7"

solid #0F87FF"

cellpadding="5">
<tr><td valign="top">
<table bgcolor="#ffffff"

border="1"width="100%">
<tr><td></td></tr>
<table bgcolor="#ffffff"

border="1"width="127"

cellpadding="5">
<tr><td

valign="top"></td></tr>
</table>
</td></tr>
</table>
</body></html>

задай margin-top на долната

къде да го сложа тоя "margin-top" покажи мястото с червен цвят плс

никой ли няма да помогне :cry:

да ви насоча трябва ми една голяма таблица която да е на 100% една по малка която да е в голямата ... тя трябва да е малко по малко широка :) и да е надолу с еди колко си пиксела от горната линия на голямата до тук е добре и аз мога да го направя но искам още една малка която да е да кажем 200 пиксела широка тя също е в голямата и е да кажем 60 пиксела по надолу от 2рата таблица ... аз съм го направил но най-малката ми е долепена до 2рата и си нямам и идея как да го направя така че да не е долепена :) плс хелп и Благодаря предварително :)

morkov4o каза:
да ви насоча трябва ми една голяма таблица която да е на 100% една по малка която да е в голямата ... тя трябва да е малко по малко широка :) и да е надолу с еди колко си пиксела от горната линия на голямата до тук е добре и аз мога да го направя но искам още една малка която да е да кажем 200 пиксела широка тя също е в голямата и е да кажем 60 пиксела по надолу от 2рата таблица ... аз съм го направил но най-малката ми е долепена до 2рата и си нямам и идея как да го направя така че да не е долепена :) плс хелп и Благодаря предварително :)

Може да вграждаш таблици в таблици и във вградените таблици да вградиш още други таблици до безкрай.
Така може да ги наместиш където си поискаш.

да аз се оправих ... а да те питам знаеш ли как да се скриват таблици ...

Back
Горе