Tracker

mann

Registered
Здравейте алл :)

Значи искам да се конслтирам с всички, които са се занимавали с торрент тракери.
Искам просто малко хелп и съвет.
Можете ли да ми препоръчате някой тракер и да ми обясните малко за самия сайт, интересуваме това което вие ще промените по него най напред?
Благодаря на всеки който ше пише по темата :)
 

NetCutter

Registered
Аз лично не съм се занимавал с тракери, ама така и неразбрах какви разяснения искаш!
Кажи какво ти трябва!
Иначе имаше тука някой който се беше занимавал с тракери, ама забравих кой :roll:
 

mann

Registered
Ами искам да си направя торрент сайт.
Обаче нензам кой точно да е!
Незнам точно от къде да започна да го обработвам.
Затова попитах, ако някой от вас си качи той от къде ще започне и каво ще направи за да мога да тръгна...
Друго, отвори някой торент и виж колко нещица имат.От къде да намеря толкова скриптове.
 

cheppo

Registered
торент тракера иска бърз сървър ако мислиш да го слагаш на домашното си PC нищо няма да стане аз пробвах и к`во стана имаше 7 сиидъра и 3 лиичъра и компа се бъгна и му трябваше рест. :D
дано да съм ти бил полезен.
 

mann

Registered
cheppo каза:
торент тракера иска бърз сървър ако мислиш да го слагаш на домашното си PC нищо няма да стане аз пробвах и к`во стана имаше 7 сиидъра и 3 лиичъра и компа се бъгна и му трябваше рест. :D
дано да съм ти бил полезен.

Хаа верноо?

Ами къде да си намеря бърз сървър?
И кой торрент ми препоръчвате да сложа?
 

mute

Registered
аз си бях качул на платения ми хост обаче казаха да го махна било забранено, явно някои компании ги забраняват трябва да провериш преди да си купиш хост
 

mann

Registered
Аха, ами на някой фрее няма да стане??
Например на хит бг??

Абе излезе ми нов дерт сега не можем да качваме торенти.
Кажете какво да направя от къде да си намеря паскея??
Също така как да си направя чат като другите торенти?
моля ви помогнете
 

NetCutter

Registered
За да имаш торент тракер ти трябва хост с php подръжка!
т.е. забрави за хит.бг или фрее.бг :wink:
 

mann

Registered
NetCutter каза:
За да имаш торент тракер ти трябва хост с php подръжка!
т.е. забрави за хит.бг или фрее.бг :wink:

Aха оки. :)

А за това нещо някой да сподели...

Код:
Кажете какво да направя от къде да си намеря паскея?? 
Също така как да си направя чат като другите торенти? 
моля ви помогнете???
 

Player_pz

Registered
mann каза:
Код:
Кажете какво да направя от къде да си намеря паскея?? 
Също така как да си направя чат като другите торенти? 
моля ви помогнете???

Тракер без бъгове трудничко се намира ...
Най-малкият ти проблем ще е този чат ...
 

mann

Registered
Вече съм готов със повечето нещица.Само не можем да качваме торенти!>!>!
Нямаме паскей а с localhost/anounce.php* Не дава да се сийдва??
Дайте съвет какво да направя?
Извинявам се за постоянното писане.... :idea:

Едит: Искам да ви попитам също защо като получа ЛС и като кликна на него и ми дава страницата не може да бъде намерена??
Трябва да го прочета от inbox :shock:
 

mann

Registered
Здравейте пак...
Хора помогнете!
Значи не мога да разбера как да инсталирам един тракер като няма папка инсталл??
Някой знае ли как инсталира без такава папка??
 

NetCutter

Registered
Добре де!Ти го теглиш като .zip или .rar файл нали така?
После като го разархивираш ти се получава една папка!Да кажем тя се казва: TheTracker
Качваш я таз папчица чрез FTP или ако си на localhost просто я копваш в www папката ти!
После отваряш http://localhost/TheTracker или ако си на някаъв хост:
http://yourdamain.com/TheTracker и ще трябва да ти се появи страница от която започва инсталирането!
 

mute

Registered
обикновенно всички такива програми имат и readme.txt
където е обяснено как се инсталва и пр прочети какво пише
 

NetCutter

Registered
mute каза:
обикновенно всички такива програми имат и readme.txt
където е обяснено как се инсталва и пр прочети какво пише
Е възможно ли е да има друг вид инсталация и от горната ?
В смисъл така се инсталват форумите, та си помислих нема ли да е същото и при тракерите???
 

mann

Registered
Благодаря ви за помоща :D
Ако се сети някой някакво готино скриптче или некво ефектче да казва, много ще съм благодарен :)

Нямой може ли да ми каже как да си направя така че като се регне някой да изписва"Да поздравим най новия потребител"??
 

jumperbg

Registered
За тия, които не знаят (а се чудят):

Тракера се инсталира като се отвори файла "\include\config.php". Ако за пръв път си правите тракер и нямате много опит с английския, попълвате само това:

Код:
/////////// End of User Configuration ///////////
$dbhost = "сървър на базата данни";
$dbuser = "юзър за базата данни";
$dbpass = "парола";
$database = "име на база данни";
//Tracker's name
$SITENAME="Име на тракера";
//Tracker's Base URL
$BASEURL="URL";
//Tracker's email (owner email)
$SITEEMAIL="e-mail";
//Torrent's DIR
$TORRENTSDIR="torrents";
//тази опция е за потвръждение, въведете
//none=без потвръждение, user=потвръждение чрез e-mail, //admin=потвръждение от админ. По дефалут е админ, но препоръчвам да //е user
$VALIDATION="user";

А ако сте добре с английския и имате опит със тракерите можете да погледнете и останалите опции :)
 

index

Super Moderator
Здравейте,
имам следният проблем с тракер http://store3.data.bg/speederche/Programs/tracker.rar
и го инсталирах (до тук ок), а след това котато се опитах да го прехвърла от
англ. към БГ ми излизат иероглифи.Зададох в контролният панел windows-1251 и му дагох да запази настрйките , другите настройки ги е запомило но , за езика не (windows-1251)


Мерси предварително
 

hrischo

Registered
index каза:
Здравейте,
имам следният проблем с тракер http://store3.data.bg/speederche/Programs/tracker.rar
и го инсталирах (до тук ок), а след това котато се опитах да го прехвърла от
англ. към БГ ми излизат иероглифи.Зададох в контролният панел windows-1251 и му дагох да запази настрйките , другите настройки ги е запомило но , за езика не (windows-1251)


Мерси предварително

Отваряш include/functions.php и търсиш следния ред :
Код:
header("Content-Type: text/html; charset=".$GLOBALS["charset"]);
заменяш го с :
Код:
header("Content-Type: text/html; charset=windows-1251");

След това:
http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=355825&postdays=0&postorder=asc&start=260
На 14 -та страница ще намериш файла Bulgarian.php ,той е изцяло преведен свали го и го замени със сегашния ти файл.Успех :)
 

Горе