Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon)

Doris

Registered
Вече съм с Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) чрез надграждане от 7.04 . На всичко отгоре, взе че тръгна! 8) . Бързо се изтегля, но иска доста време за инсталация.

iwanov каза:
Има ли нещо интересно по тази версия ? :)
Нашите приятели ще ни изненадат доста приятно с по-добра графика.Не съм запознат все още с листата с програми в убутну-то,ако някой го има да даде насам бре.
Пууу неска трябваше да посрещна Новият линукс на терасата и символично да строша един диск на Windows.Ама съм забравил. :oops: :oops:

index каза:
iwanov каза:
Има ли нещо интересно по тази версия ? :)
Нашите приятели ще ни изненадат доста приятно с по-добра графика.Не съм запознат все още с листата с програми в убутну-то,ако някой го има да даде насам бре.
Пууу неска трябваше да посрещна Новият линукс на терасата и символично да строша един диск на Windows.Ама съм забравил. :oops: :oops:

Ахахахахаха строши един и от мое име :?:

index каза:
Оо0о0 за това време ще си изтегла Дебиана дет е на 3 ДВД-та.
Много бавно става.

Качен е и в България. Аз го изтеглих за 15 миути. Не знам по какво познава, че съм от България , от IP или от това, че самото Убуну ми е на български. Трябва да има някакъв начин да си зададеш сървъра, от който теглиш.
Самото инсталиране обаче при мен беше около 2 часа, въпреки че компютърът ми е прилично бърз - 3 GHz. Сигурно защото имам много инсталирани програми. Сега са се появили още. Някои като Ореn Office са се ъпдейтнали.

Визуални ефекти обаче няма инсталирани, ще трябва да ги търся допълнително.

Аз съм чушал, че са подкарвали Adobe Photoshop под Linux, но не знам коч шерсич. Инаюе с VMware мове да подкарам зидакншсше дш Adobe CS2, юь CS3 съм сигурен.

http://ubuntu.linux-bg.org/releases/gutsy/

Ето това е сървърът, от където можете да си свалите live CD - то с новите десктоп ефекти. Заслужава си да се види. :)

Аз имам един въпрос. Мисля, че някъде го имаше, но нещо не ми стана ясно как става далаверата. Значи интересува сега примерно имам един partition на храда ми и искам там да си го сложа Ubuntu-то. С инсталатора на Ubuntu си отделям дял за Swap, след това останалото го разделям на 2 части, в едната да си сложа Ubuntu-то а в другата разни файлове примерно. Обааче като му посоча в кой дял да инсталира Ubuntu-то и ми вика, че това нямало root файлова систем. Може ли някой да ми обясни как точно да си реша проблема? Къде да задам кой дял е с root файлова система?

Благодаря ви предварително

chebaev каза:
Аз имам един въпрос. Мисля, че някъде го имаше, но нещо не ми стана ясно как става далаверата. Значи интересува сега примерно имам един partition на храда ми и искам там да си го сложа Ubuntu-то. С инсталатора на Ubuntu си отделям дял за Swap, след това останалото го разделям на 2 части, в едната да си сложа Ubuntu-то а в другата разни файлове примерно. Обааче като му посоча в кой дял да инсталира Ubuntu-то и ми вика, че това нямало root файлова систем. Може ли някой да ми обясни как точно да си реша проблема? Къде да задам кой дял е с root файлова система?

Благодаря ви предварително
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1798
Не съм инсталирал все още Гибона но смятам,че ще същото , дори и в текстов режим да е.
В момента инсталирам на Виртуалната машина Дебианчо./в текстов режим/

Можеш да направиш следното: изтриваш дяла , който си отделил за swap, изтриваш дяла, който си определил за Ubuntu и след това задаваш инсталиране в най-голямото празно пространство. Инсталаторът автоматично ще създаде двата дяла както трябва.

Инсталирах новото Ubuntu всичко точно, но и при старата версия и при новата имам един и същ проблем. Не мога да добавям файлови хранилища в ets --> apt --> sources.list. След като му дам да save ми пише "You do not have the permissions". Какъв трябва да ми е потребителя, че да мога да редактирам този файл? Направих го член на групата root потребители, но и това не пмогна.

Трябва преди да редактираш този файл да му промениш правата с chmod и след това пак да ги върнеш в първоначалния им вид, защото това е важно за сигурността.

Май най-добре ще е през терминала, със sudo, както е описано тук:
http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=952
NetCutter каза:
Еми незнаех че има интерес към тая тема!ок!Продължаваме с файловите хранилища!
II Част:
За да добавите нови файлови хранилища трябва да отворите с някой редактор,/etc/apt/sources.list
Направете го чрез терминала,за да имате права да редактирате:
Код:
sudo gedit /etc/apt/sources.list
*gedit-е текстовият редактор,можете да го заместите да кажем с:
kedit,kate или какъвто искате :wink:
Нека сега да добавим Скайп,към тези хранилища:
След като отворим файлът най-отдолу на него изписваме:
Код:
#Skype
deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free
*Когато се напише # всичко след него на този ред се игнорира,поставете го за да си знаете за какво е!
**Самият адрес съм го взел от http://skype.com/download/skype/linux/repositories.html
След което сейфате документа,отваряте конзолата и пишете:
Код:
Sudo apt-get update
изчаквате да свали информация дали има нови ъпдейти след което давате:
Код:
sudo apt-get upgrade
и ако нямате тази версия на скайп,ще ви пита дали искате да я инсталнете!
А ако не ви пита давате
Код:
sudo apt-get install skype

Освен че с файловите хранилища можете да инсталвате,можете и да обновявате дадени програми,точно чрез
Код:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

<Следва: Как чрез файловите ни хранилища да инсталираме всичко нужно за да можем да слушаме музика и гледаме филми на (K)Ubuntu >

Back
Горе