Ubuntu

bafitu

Registered
Свалих го от официалния вер 6.06 става въпрос ..записва се всичко е ок буутвам си нормално излиза ми това:
1.png

и като дам инсталл ми излиза пак логото и отдолу нещо като прогрес бар и спира..чаках го към 5-6 мин и не зацепва ..
някакви идеи ?

bafitu каза:
Свалих го от официалния вер 6.06 става въпрос ..записва се всичко е ок буутвам си нормално излиза ми това:
1.png

и като дам инсталл ми излиза пак логото и отдолу нещо като прогрес бар и спира..чаках го към 5-6 мин и не зацепва ..
някакви идеи ?

6.06 е стара версия. Изтегли си 7.10.

аз ще я изтегля не е там проблема..просто ми препоръчаха 6.06 затова първо нея пробвах,въпроса е дали и на 7 няма да даде някакви фалове и каква ще е причината така да спича..

bafitu каза:
1.png

някакви идеи ?
6.06 е най-дълго поддържаната версия. Когато ти излиза тази картинка, всъщност се зарежда Live CD -то . По принцип, ако си с TFT монитор Live CD -то зарежда по-бавно.

Може да имаш проблеми със записвачката т.е. така го е записала диска ,че забива.Между 6-цата и 7-цата няма голяма разлика освен че 7-цата харчи повечко ресурси.При мен 6-цата си вървеше на 6.

ммм тц
не съм с тфт монитор и имам 2 диска (1вия ми беше даден от 1 приятел пак беше станало така и реших аз да си го запиша, 2рия аз си го записах и ..от 2та диска е 1:1 )
А при него този диск си работи не е там проблема явно...

Не знам колко време да го чакам като то въобще не чете от диска като стигне там..просто спира всичко и стой така екрана...
Ще взема да изтегля 7цата не ми е до ресурсите ...

мда добре.. версия 7 е същата история...само ,че вместо логото и прогрес бара е само черен екран и историята се повтаря ...

утре ще питам един колега, той от доста време ме навива да си сложа това животно, а той вече е така да се каже доста навътре в нещата .......

Да отначало си буутва нормално цд-то изкарва ми менюто ,но като опитам да избера нещо пр инсталация и при версия 6 дава логото и прогрес бара и спира, а при 7 ми дава само черен екран...

Когато почнах да се интересувам от линукс, имах голям късмет, че първото CD, което пуснах - Knoppix 3.4 се зареди без проблеми, след това много пъти ми се е случвало като искам да пробвам някой диск с линукс да не ще да тръгне, защото все нещо много важно не ми е ясно . Пробвай да пуснеш нищо друго, Knoppix, VSlinux, Mandriva one.

Неговата видео карта е Радеон, а какво всички/занимаващи се с линукс/ знаем ,че Радеон под Линукс е доста гадно нещо. И това нещо ме съмнява,че е от него.
Пробвай през някоя виртуална машина.

index каза:
Неговата видео карта е Радеон, а какво всички/занимаващи се с линукс/ знаем ,че Радеон под Линукс е доста гадно нещо. И това нещо ме съмнява,че е от него.
Пробвай през някоя виртуална машина.

Аз съм с Radeon X1300pro и несъм имал проблеми от този род. По принцип драйверите Mesa са достатъчни докато успееш да си подкараш нета и да си сложиш fglrx (оригиналните си).

Много хора познавам който не са доволни от Радеон под линукс.
Не съм чул някой да се оплаква от нВидиа под линукс.

И мойта видеокарта е Радеон, Х550. Убунту се зарежда без да се инсталират допълнително драйвери, даже 7.10 прави десктоп ефекти.

Doris каза:
И мойта видеокарта е Радеон, Х550. Убунту се зарежда без да се инсталират допълнително драйвери, даже 7.10 прави десктоп ефекти.

Защото open-source драйвърите поддържат напълно радеоните само до X1000. Пък според мен си е по-добре официалния си драйвер на ATI

така, възможно е да не е от всичките тия неща които пишете за драйверите, ........... значи вкъщи в момента имам два диска с това животно, като това са два различни линукса, но въпреки всичко са си Убунту! Каква е разликата, първия се стартира и си прави виртуален дял под Windows и няма проблеми! Другия се инсталира на празен хард, но определено кабела на мрежата трябва да е изваден, понеже още при самата инсталация, тръгва да си търси нови допълнения! Така че може и от това да е!
А допреди бях с видео на nVidia, а сега съм със ATI Radeon!

Да попитам как да го подкарам когато имам и xp ..стигам до там с избирането на дялове и ми иска да му задам руут ..някой ще ме светне ли как да стане..Искам и xp да си остане.. Благодаря

cocobrais каза:
Да попитам как да го подкарам когато имам и xp ..стигам до там с избирането на дялове и ми иска да му задам руут ..някой ще ме светне ли как да стане..Искам и xp да си остане.. Благодаря

Трябва да ти е разделен харда на 2 или повече части.

Back
Горе