UPS?

Doris

Registered
Напоследък доста често взе да спира тока. Има и слухове за предстояща енергийна криза. Това ме накара да са замисля за UPS. Някой има ли такова нещо? Можете ли да ми препоръчате марка и модел?

Doris каза:
Напоследък доста често взе да спира тока. Има и слухове за предстояща енергийна криза. Това ме накара да са замисля за UPS. Някой има ли такова нещо? Можете ли да ми препоръчате марка и модел?

Аз имам UPS и е хубав .
Поне така мисля, защото вече една година го ползвам и като спре тока държи доста дълго ( до 20 мин. съм пробвал).
Струваше 60 лв PC STAR пише на него.
UPS-a може да издържи 10-20 мин. след като загасне тока но не повече.
Той се ползва в случай, че спре тока да можеш да си довършиш работата.
Освен това пази от токови удари.
Ако няма захранване веднага почва да пищи да да дава зор да приключваш.
Има гаден звук който не се търпи.

Ако искаш да пребориш кризата с тока ще трябва да си купиш генератор и
един бидон нафта.

И аз имам, какво по-точно искаш да знаеш...зависи за колко време ти спира ток-а...според това цените варират от 80лв до 12000лв

fena каза:
Smirnoff каза:
а нафта защо?

С какво да работи този генератор

бах' маму.. аз мислех, че събира некаде ток и после го изразходва :shock:

Smirnoff каза:
fena каза:
Smirnoff каза:
а нафта защо?

Не не, на това казват кондензатор( е той е и за стабилизиране), или още UPS 8) Който прави точно това, той е един(два) акумулатора който се зареждат докато има ток и като спре започват да подават.

Smirnoff каза:
fena каза:
Smirnoff каза:
а нафта защо?

Генератора работи с нафта. :)
Сипваш нафта и произвежда ток.
Докато има нафта ще имаш ток.
Не става за домашно ползване ( в апартамента).
Ако си в къща е супер, защото ще го сложиш на двора.
Новите генератори се вкл=чват сами ако спре тока.:)

UPS-a си е акумулатор и не може да се рачита на него. :

fena каза:
И аз имам, какво по-точно искаш да знаеш...зависи за колко време ти спира ток-а...според това цените варират от 80лв до 12000лв
Не мога да си купя генератор. Надявам се с UPS за около 100 лв. да реша проблема доколкото може. В един форум много хвалеха турските ART TRONIC.
:oops: Колко често трябва да се сменят акумулаторите и колко струват?

В софия незнам как са цените, но зависи от UPS-a ...този който аз имам му се сменят на 4-5 месеца батериите и едната струва около 20лв

Smirnoff каза:
Dido_net каза:
UPS с батериики !? :shock:
Моя си се зарежда от тока бре.. :shock:

да де, точно тва е UPS другите за какво говорят :shock:

UPS трябва да имат доста мощни акомулаторни батерии, те имат определен живот, както е при джиесемите .

Doris каза:
fena каза:
Не мога да си купя генератор. Надявам се с UPS за около 100 лв. да реша проблема доколкото може. В един форум много хвалеха турските ART TRONIC.
:oops: Колко често трябва да се сменят акумулаторите и колко струват?

Абе в интерес на истината не трябва да се сменят на по малко от 5-6 години, че и повече. :?

Така им пада много "издръжливостта" аз съм с едни от 1 година и вече държат около 5-6 мин колкото да изключа компютъра, спомням си в началото по 30-40 мин с монитора си издържаха

Мисля че това не е истина, все пак като спрем АЕЦ-а ще спрем и износа на енергия така че, отново ще си има равновесие.

Дано да е така.
Обаче генереторите са много но мода сред баровците от Симеоново и Драгалевци. Познавам един човек, който работи във фирма за монтаж на елгенератори. Заринати са от поръчки.

Doris каза:
@Doris юпс не те оправя за режима на тока. Трябва си и генератор.

fena каза:
Не не, на това казват кондензатор( е той е и за стабилизиране)

кондензатора нищо не може да стабилизира!

Добри марки UPS-и са APC, MGE..

И внимайвайте, като сравнявате различните марки и модели в какви мерни еденици са дадени мощностите (VA не е равно на W) и какъв тип са UPS-ите (offline, on-line и ако е онлайн кой от двата вида...)
Няма да е зле да проверявате и с какви батерии е ups-a...

Back
Горе