uroci.net и наглата им кражба

SandPrince

Registered
пиша от друг компютър затова ако нещо има се извинявам.

та днес случайно отворих крадци.нет понеже го бях видял като новина в един блог че имат нов дизайн.
нов дизайн - добре. евала.

обаче я вижте какво видях:
http://uroci.net/urok/2050/%D1%E8%F1%F2%E5%EC%E0-%E7%E0-%EF%EE%E7%E4%F0%E0%E2%E8.html

опаааааааа тоз урок го има АВТОРСКИ и тука.

не знам дали има и още - сигурно има.

ама как може така. това направо си е чиста проба кражба.....

не знам за админ , но ако сайтът беше мой до сега да съм направил всичко възможно крадци.нет да ........айде да си замълча.

мислех едно хубаво да ги насоля във форума им , ама си казах да не прибързвам, да видя какво ще е мнението на админ.

Не е чак толкова нагло според мене, наистина нагло щеше да е ако бяха написали ИЗТОчНИК и некой техен юзър или сайта им, а те са сложили откъде идва сайта

Между другото този нов дизайн ми е страшно познат от някаде, но не мога да се сетя от каде.

хмм не мисля че е точно кражба все пак са си написали

Код:
Източник: www.web-tourist.net

де да знам :?

Аз не виждам къде е проблема :)

Преписват самите администратори.
Регват фалшив потребителски акаунт и после преписват с него.
Писал съм им но нищо не може да се направи. Знаете, че няма шанс.
И вие сте им писали 1000 пъти и се е коментирало по въпроса в целия нет.
Целия сайт се крепи на преписване от други.
Нямат потребители. Виждате, че има по 5 мнения на ден във форума им.

Чудя се как не са се сетили до сега да преписват топици или направо цели теми.

Преписaха почти всичко и от photoshop-bg.com и от it-place и от
де що се сетят.
Станаха нарицателно за преписвачи...

oXteR каза:
Няма проблем щом са дали източника :?:

Защо тогава не преписваш от БГ сайтове тук?
Защо не препишеш урок от туриста в photoshop-bg.com и да дадеш източник?
Защо не влезнеш в IT-place и не постнеш урок от туриста?

Пробвай. За тест само.

Само в крадци нет може да го правиш това. Бъди сигурен.

oXteR каза:
Няма проблем щом са дали източника :?:
Абе нека ти препишат твой код, ама да си е твой, да видиш как ще се изнервиш.
Та и гугъл ще им го индексира в сайта.

To да си крадлив добре ,ма баш толкова :D

едит: http://uroci.net/content/contacts.html

хахахахаха тука ма разбиха. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Код:
За контакти
as das dasd asd asd asd as das das as das dasd asd as das dasd as d

2ри едит: Ще ги съботираме ли?

Сменилиса дизайна,но вълкът козината си мени ,ала нрава -не.
И 1000 дизайна да сменат пак ще си останат.Какъв е смисала от тяхново плагиатство ?

Аз каза:
Уроци точка нет, или по-точно крадци точка нет изкрадоха българското уеб пространство. Всички български сайтове за уроци, няма да цитирам вие знаете, бяха подложени на кражба от страна на крадци точка нет. Photoshop-bg бяха първите, след това ги последваха web-tourist и it-place. Всички уроци в "крадеца" са точно copy-paste на цитираните по-горе сайтове, като при някой уроци, даже и източник не е приложен. Така ли се постъпва? Админите правят фалшиви акаунти и преписват от тях, после никой не е виновен, че потребителите преписват. Как така? Всичко преписано от потребител трябва да бъде изтрито от шибаната база данни, а потребителя лишен от достъп до сайта, както правят останалите български сайтове за уроци, а и по цял свят практиката е такава. Един лоялен сайт било то блог или сайт за уроци никога не би постъпил така. Вие сте срам за българското web общество. Не искам да триете този "урок", защото най-малкото което е че не е преписан, бе мамкаму да... искам също и да го видят всички, защото това е най-малкото което мога да кажа. Всички толкова се дразнят от вас, защото всеки урок тук е преписан с изключения на 5-6. Така не става работата, единствено което правите е, че си докарвате проблеми.

Моля това да не се трие за да види цялото българско уеб общество, какво прави един сайт за "уроци".

Само където няма да се одобри от модератор...

Преди време гледам аз един урок в uroci.net (за флаш) след няколко дена го забелязвам същия урок и тук :D. Сигурен съм, че урокът беше преписан от uroci.net, защото познавам човека който го е писал и ми каза че е авторски. Та, не само uroci.net преписват.
А да кажа нещо. Аз за нагъл лично виждам SandPrince, ще кажа и защо. Говори с огромна злоба и просто не ми се вярва, че момчето каза такива думи. Не мога да ви разбера какво се мразите с "крадци.нет" както го нарекохте.
Днес ми направи и впечатление, че index, също много злобно настроени постове пуска, а Lirix мисля, че беше даже и ме обиждаше по ЛС.
Както и да е мен не ме бърка и си посещавам uroci.net, web-tourist, it-place заради хубавите уроци. Не мисля, че трябва да бъде проблем преписването. Можете и да се разберете като нормални хора, но като сте агресивно настроени...
Обърнете внимание на поста ми няма смисъл да го триете ;).

Сега прочетох постовете и си мисля по-добре да изтриете цялата тема. Че вие плюете хората на ред. Дори admin който уж трябва да е за пример :). Малийй...

когато ти откраднат сайта и всичко което си градил с месеци години, повярваи ми няма как да не се изнервиш. това не се случва за 1ви път.
Последния урок които написах, веднага казаха че съм го преписал от там евала (http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1976).
една от пречината да спра да пиша уроци. няма да споменавам че почти всичките ми 15 или колкото са там напълно авторски урока са там :) както и да е здрави да са, нека се хвалят на ляво и на дясно.

Не знам, но аз си мисля че ти пишеш уроци за да помагаш на хората. Може и да го правиш зареди рейтинга на web-tourist, но не виждам какъв е смисъла. Аз лично не бих се обидил ако някой препише нещо от мен, даже бих се радвал да е така. Но от друга гледна точка е много гадно да се преписва, защото друг гради рейтинг за твоя сметка (този който е преписал), затова и съм съгласен с вас стига да не се държите грубо с другите ;).
Преписал голяма работа както казваш mute: "здраве да е...".
Други мнения?

Да кажа, че на мен лично форума на wt най-ми допада ;).

Sindroma каза:
Сега прочетох постовете и си мисля по-добре да изтриете цялата тема. Че вие плюете хората на ред. Дори admin който уж трябва да е за пример :). Малийй...

Ти уроци пък къде видя, че си писал уроци?
Защото аз не виждам такива тук.
Може да препишеш ако искаш но нека да не е във WT.

Радвам се за теб но си от скоро и май си си крадец нет усер.
Уроци нет крадат. Това е факт и всеки който твърди обратното е
лъжец .

Тоест... написано е тук(във WT), че е забранено преписването от БГ сайтове. Дори от крадци нет.
Има поне 20 бана за това. Минимум.

В туриста всеки потребител има лице. Знае се кой е и има пълни права над уроците си.
Може да ги трие, когато си поиска.
В крадци нет не е така нали?

Успех ти желая но смятам, че си просто един провокатор или нещо не си в час.

Можеш да напишеш горните си постове и в photoshop bg и в други сайтове за уроци.
И те ще те блокнат така, както ще направя и аз.
Писнало ни е от уроци нет преписвания и уроци нет усери.

Sindroma наистина писах поста си с злоба и яд.
но никъде в него не съм ги наругал или нещо подобно.

а кражбата си е нагла и това е.

аз преди да спра моя сайт за уроци (за рекоснтрукция е спрян) исках да имам и няколко урока за 3D дизайн.
Свързах се с администратора на 3dsmaxbg.com и го питах:
"Може ли да пусна няколко твои урока в моя сайт. или се регни ти и ги пусни в моя сайт. ще сложа линк към твоя сайт"

и човека си каза : " добре, няма проблем. ей ти тези и тези уроци, можеш да ги сложиш "

и аз ги пуснах, сложих че са публикувани със съгласието на автора и прочие...........ама знаеш ли каква е разликата - АЗ ПОПИТАХ , ПОИСКАХ РАЗРЕШЕНИЕ!!!

ако ми беше отказано - нямаше да ги публикувам.

а колкото до крадци.нет - евала, хубав дизайн, макарче има една приказка :"Луд и военен на шаренко се радват" - надявам се разбирате какво искам да кажа.

Ако туриста беше мой (казвам "ако") до сега да съм сринал и малката нищожна репутация на онзи сайт. има си начини. репутация в нета трудно се гради, иска време, но може само за един ден да ти я сринат.

Ако взема да си губя един час или два , сигурно ще открия и други уроци, нищо чудно и мои да има....

Разбирам да попитат админа на туриста, или пък автора а урока. тогава ДА!

ама така да го изкопираш и накрая да турниш един забутан надпис:
Източник: web-tourist.net - е не!

Това не е като писането на IT новини, като в калдата-та, дата-та и тем подобни. тук си има авторство и прочие.

АЗ лично бих написал във всяка една социална мрежа или блог за техния начин на развивите на един сайт за уроци.
Но няма да го направя поради това че може да навреди на туриста, на тях както и да е - майната им.

Всичко което знам , го знам от туриста и адски много уважавам всеки един от сайта и неговия труд и за това се разпалвам така!

Ако съм обидил някой - извинявам се, но на онзи_сайт.нет никога!

Back
Горе