bloods33ker
Registered
Здравейте, понеже съм много зле с php-то.Искам да има Име на файла Описание , как да се защитим.и като цъкна как да се защитим отгоре на линка да има "view.php?id=1".Ако можете да ми кажете как става. 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
isset - проверява дали променлива или елемент от масив същестуват. В случаят ако се отвори страницата просто така: view.php, без ?id=1, функцията ще върне false.<?php
$id = (!isset($_GET['id']) OR empty($_GET['id']))? 0:intval($_GET['id']);
echo $id;
?>
if(!isset($_GET['id']) OR empty($_GET['id'])){
$id = 0;
}else{
$id = intval($_GET['id']);
}
извинявай, ще ми кажеш ли на какъв принцип се пише така пхп кода?F1r3Fl3x каза:<?php
echo $id;
?>
F1r3Fl3x каза:Малко ти е неясен поста, но ако съм успял да те разбера ти трябва това:
Ако променливата, която ще получаваш през $_GET е число, тогава нещата са супер прости:
isset - проверява дали променлива или елемент от масив същестуват. В случаят ако се отвори страницата просто така: view.php, без ?id=1, функцията ще върне false.<?php
echo $id;
?>
empty - Проверява дали променлива или елемент от масив са празни, т.е. със стойност null. Това се получава, когато адреса е написан така: view.php?id= или view.php?id
intval - функцията връща числовата стойност на зададената променлива: Ако стойността е asd12 ще върне 12, ако е asd ще върне 0.
Целият код представлява съкратена версия на
Код:if(!isset($_GET['id']) OR empty($_GET['id'])){ $id = 0; }else{ $id = intval($_GET['id']); }![]()
Liberate каза:извинявай, ще ми кажеш ли на какъв принцип се пише така пхп кода?F1r3Fl3x каза:<?php
echo $id;
?>![]()