vista vs windows7

hackera

Registered
Имам лаптоп с платен windows vista, но ми казват да сложа windows 7, че бил по лек и по-добър от vistata. Дайте съвет.

hackera каза:
Имам лаптоп с платен windows vista, но ми казват да сложа windows 7, че бил по лек и по-добър от vistata. Дайте съвет.

Ако лаптопа ти е слаб ползвай 7.
Ако имаш лаптоп с 4 GB памет слагаш Виста.
Vista не ми създава проблеми никакви.
Всичко бачка на 6. Децата блъскат по цял ден GTA 4 а аз цял ден съм на компа и всичко е с виста вече година.

Тук мнения ще чуеш 1000 но аз слаби компове нямам и никакви 7 мици няма да слагам пред вид това, че Вистата работи и не създава ядове.

Лошото е, че допреди година продаваха лаптопи с по 2ГБ рам и някакви куци процесори и към тях Виста и създадоха грешно впечатление.

Я тури виста на Компютър среден клас в момента пък да видя как ще ти забива или ще тежи.

Ако Вистата ти бачка без проблем - остави си я нея. И аз се чудих дали да махам лицензираната виста от двата лаптопа, но в крайна сметка, за какво да се ъпгрейдва, щом бачка добре :)

admin каза:
hackera каза:

Ако лаптопа ти е слаб ползвай 7.
Ако имаш лаптоп с 4 GB памет слагаш Виста.
Vista не ми създава проблеми никакви.
Всичко бачка на 6. Децата блъскат по цял ден GTA 4 а аз цял ден съм на компа и всичко е с виста вече година.

Тук мнения ще чуеш 1000 но аз слаби компове нямам и никакви 7 мици няма да слагам пред вид това, че Вистата работи и не създава ядове.

Лошото е, че допреди година продаваха лаптопи с по 2ГБ рам и някакви куци процесори и към тях Виста и създадоха грешно впечатление.

Я тури виста на Компютър среден клас в момента пък да видя как ще ти забива или ще тежи.
Няма сила на тоя свят дето да ме накара да си махна уин7 и да сложа Виста!
На колко приятели съм инсталирал ХР, защото на Виста не им върви нещо или пък често забива. Има толко негативни мнения за Вистата - а аз съм го изпитал на гърба си. Просто не е паправена като хората и това е. Опитвал ли си да намериш драйвъри за по-стари мрежови карти? Уин7 сам си намира драйвъри, ъпдейтва се, абе просто никви ядове. Да не говорим, че на 3 ГБ рам ми държи 23-4%, а вистата поне 40%.

purko каза:
Вистата оригинална купена ли беше или пиратска :) ?
Защо аз на двата лаптопа, и двата с 2GB RAM, вече година, а може и две да нямам нито 1 забиване? С виста са, редактирам си бая големи фотографии там, и пак казвам - нито 1 забиване.

Подкрепям мнението на Админ !
Ако имаш виста и то лицензирана и то читав компютър не се набутвай да си сменяш уина. Също така ти препоръчвам да не четеш постовете където казват че виста била тъпа защото не им върви на кашоните, просто не могат да я накарат да работи както трябва :wink:
Уиндолса не е тежък просто компютрите им са много зле ...
Виста е страшно яка и до сега съм нямал ядове с нея от година на сам + това че ти е лицензирана е също много добро. Можеш да прочетеш и статии в калдата как да си оптимизираш уиндолса. Доста са сполучливи аз го направих на лаптопа си и за 20 секунди ми зарежда уиндолса и отварям Опера както на рекламата на най-тънкия HP която гледах преди няколко дни :D
Препоръчвам ти да си напишеш точните характеристики на компа. Например аз съм с intel core 2 due и на кутията на процесора пише че е изработен за работа с Виста и при средно натоварване от 3-15 % на процесора и разход от 1 ГБ при отворени 4-5 тежки програми мисля че се справя страхотно :?:

Компютър:
Вид на компютъра ACPI x86-based PC (Mobile)
Операционна система Microsoft Windows Vista Home Basic
Пакет на обновление на ОС Service Pack 1
Internet Explorer 8.0.6001.18813
DirectX DirectX 10.1
Компютър USER-PC
Име на потребителя user
Домейн user-PC
Дата / Време 2009-09-29 / 11:02

Дънна платка:
Тип централен процесор Mobile DualCore Intel Pentium T4300, 2100 MHz (10.5 x 200)
Дънна платка Packard Bell SJV40-MV
Чипсет на дънната платка Intel Cantiga GL40
Системна памет 3000 MB (DDR2 SDRAM)
DIMM1: Nanya NT1GT64UH8D0FN-3C 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: Kingston 9905295-051.A00LF 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
Тип BIOS Phoenix (04/08/09)

Дисплей:
Видеокарта Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (1339836 KB)
Видеокарта Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (1339836 KB)
Монитор AU Optronics B140XW01 V0 [14" LCD]

Мултимедия:
Звуков адаптер Conexant Cx20561 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3]
Звуков адаптер Intel HDMI @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3]

Съхранение на данни:
IDE контролер Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller
Контролер за памет ANEDLDZH IDE Controller
Контролер за памет Microsoft iSCSI Initiator
Дисково устройство Hitachi HTS545032B9A300 (320 GB, 5400 RPM, SATA-II)
Оптично устройство Optiarc DVD RW AD-7580S
Оптично устройство QRETO YZO12J8D SCSI CdRom Device
Състояние на SMART OK

Раздели:
C: (NTFS) 286.1 GB (199.3 GB свободно)
Общ размер 286.1 GB (199.3 GB свободно)

Това са ми параметрите. И имам още един въпрос, защо харда се води, че е 320 гб а ми показва Общ размер 286.1 GB

Защото производителите на хард дискове смятат 1GB = 1000MB , а не 1024, а компютъра смята 1GB = 1024MB и от там идва..

djman каза:
Защото производителите на хард дискове смятат 1GB = 1000MB , а не 1024, а компютъра смята 1GB = 1024MB и от там идва..

и няма начин да се оправи така ли?

Всичко е от формата. Не си спомням точно но се дължи на NTFS кодировката . Господина в училище ни обясняваше защо точно изчезват повече отколкото fat32 , но пак непомня.

Виж, щом Виста ти е платена, просто не си на сметка, при положение че имаш платена ОС, да слагаш нелегална!
Аз не съм за Виста, но в твоя случай бих я оставил или другия вариянт е ако въобще успееш - да си продадеш стикерчето с кода!

Back
Горе