Windows XP Boot Manager

rumchi

Registered
Имах преди XP. След това на друг диск инсталнах windows 7. После форматирах диска с XP. Сега инсталнах пак на диска XP. Тоест на диск
C:\ имам Windows XP
D:\ имам Windows 7
В момента ми зарежда само XP. Как да направя да мога да избирам между двете операционни системи?
Опитах разни начини, но не стана, в смисъл дава прозореца с избор и като дам на Windows 7 не ме праща никъде, все едно че не съществува просто ми седи черен екран.

Boot.ini файла ми изглежда така:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows 7" /noexecute=optin /fastdetect

Някакви идеи как да се оправя с този проблем?

П.С За да има надпис Windows 7 ползвах команда в CMD
BOOTCFG /Copy /D "Windows 7" /ID 1
След това в боот.ини промених

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows 7" /noexecute=optin /fastdetect

с

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows 7" /noexecute=optin /fastdetect

През recovery на windows-a избери D:\Windows "демек windows7" и дай fixboot и ресни.

KlaXeN каза:
През recovery на windows-a избери D:\Windows "демек windows7" и дай fixboot и ресни.

Къде е това ?
Единственото recovery което знам е това:

recovery.jpg

незнам защо, но мисля, че някъде трябва да задам ДИР на wind 7 но незнам къде

Recovery windows console бре? Пускаш диска за уиндоус зарежда и като ти излезне да продължиш с инсталацията даваш на repair (r) и ще ти излезне

1 - C:\Windows
2 - D:\Windows

пишеш 2 и след това fixboot ще ти даде

Are you wan't to fix your boot to that os? Y/N

пишеш y изваждаш диска и ресваш компа. Пускаш уиндоус 7

KlaXeN каза:
Recovery windows console бре? Пускаш диска за уиндоус зарежда и като ти излезне да продължиш с инсталацията даваш на repair (r) и ще ти излезне

1 - C:\Windows
2 - D:\Windows

пишеш 2 и след това fixboot ще ти даде

Are you wan't to fix your boot to that os? Y/N

пишеш y изваждаш диска и ресваш компа. Пускаш уиндоус 7

Тъп съм :D xax
Мерси +1

Back
Горе