Имах преди XP. След това на друг диск инсталнах windows 7. После форматирах диска с XP. Сега инсталнах пак на диска XP. Тоест на диск
C:\ имам Windows XP
D:\ имам Windows 7
В момента ми зарежда само XP. Как да направя да мога да избирам между двете операционни системи?
Опитах разни начини, но не стана, в смисъл дава прозореца с избор и като дам на Windows 7 не ме праща никъде, все едно че не съществува просто ми седи черен екран.
Boot.ini файла ми изглежда така:
Някакви идеи как да се оправя с този проблем?
П.С За да има надпис Windows 7 ползвах команда в CMD
BOOTCFG /Copy /D "Windows 7" /ID 1
След това в боот.ини промених
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows 7" /noexecute=optin /fastdetect
с
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows 7" /noexecute=optin /fastdetect
C:\ имам Windows XP
D:\ имам Windows 7
В момента ми зарежда само XP. Как да направя да мога да избирам между двете операционни системи?
Опитах разни начини, но не стана, в смисъл дава прозореца с избор и като дам на Windows 7 не ме праща никъде, все едно че не съществува просто ми седи черен екран.
Boot.ini файла ми изглежда така:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows 7" /noexecute=optin /fastdetect
Някакви идеи как да се оправя с този проблем?
П.С За да има надпис Windows 7 ползвах команда в CMD
BOOTCFG /Copy /D "Windows 7" /ID 1
След това в боот.ини промених
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows 7" /noexecute=optin /fastdetect
с