Wordpress+сървър

Anastas86

Registered
Хора подскажете ми какъв безплатен локален сървър да ползвам за да пробвам/експериментирам нови скриптове за Wordpress.
Според вас кой фттп клиент е по добър за целта Total Comander или FileZilla!
Благодаря предварително , че много се узорих , защото пробвах с този сървър 6te.net ама явно някъде греша.

сигурно искаш да кажеш безплатен хостинг.
Може да пробваш http://freehostia.com
за един тест стават :?:

Аз ти препоръчвам FIlezilla, aз за всичко използвам хампп и чрез локалхоста си правя експериментите :)

Ох не знам нов съм. Това го правя по едно руско видио.
Можете ли да му дадете подробни стъпки как да кача Wordpress на локален хостинг/сървър (аз си свалих един руски локален сървър казва се Денвър) за да се упражнявам, да научавам и пробвам нови скриптове , функции и тн.

Anastas86 каза:
Ох не знам нов съм. Това го правя по едно руско видио.
Можете ли да му дадете подробни стъпки как да кача Wordpress на локален хостинг/сървър (аз си свалих един руски локален сървър казва се Денвър) за да се упражнявам, да научавам и пробвам нови скриптове , функции и тн.
1) Инсталирай xampp.
2) Влизаш в Phpmyadmin (localhost/phpmyadmin) и си добавяш MySQL база данни (примерно blog). Оставяш я празна и затваряш прозореца.
3) Отиваш директно в официалната страница на WordPress и теглиш системата.
4) Разархивираш я и я поставяш в htdocs (папка, която ще се появи след инсталацията на xampp).
5) Всичко е готово и си тестваш колкото искаш.

Успех и ако има нещо питай тук.

To c3c0

Ок .
1 Инсталирах xampp (изтеглихя от калдата)

2. Написах в браузера localhost/phpmyadmin излезе ми панел на руски :shock: както и да е .. направий си директория/папка blog и затворих страницата ( само да попитам след като дадох да ми направи папка blog .. системата искаше да продължа със създаването на някаква таблица, но аз затворих страницата както каза)

3.Изтеглих си Wordpress пак от калдата

4.Намерих тая папка htdocs

5 В нея качих папка Wordpress
Получи се пътя C:\xampp\htdocs\wordpress

6.Ако всичко е ОК , можеш ли да продължиш да ме съветваш как да докарам нещата докрай. Какво да правя после , извинявай ако те издразвам ама пак казвам новичък съм. :?:

ok Откъде да взема данни за да попълня тази бланка? Как да стигна до тези данни?

1. Database name
2. Database username
3. Database password
4. Database host
5. Table prefix (if you want to run more than one WordPress in a single database)

влизаш в localhost/phpmyadmin създаваш една база данни примерно blog

след което после пишеш

user : root
pass : оставяш празно
db : blog
host : localhost

и даваш инсталл
:)

Два ми грешка

Error establishing a database connection

This either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can't contact the database server at localhost. This could mean your host's database server is down.
Are you sure you have the correct username and password?
Are you sure that you have typed the correct hostname?
Are you sure that the database server is running?

Може би не създавам правилно База данните.....

При инсталирането на xampp като(ако) те е питало за име и парола за MySQL какво си писал? По подразбиране е root без парола, но ако си писал други използвай тях

Така написах
на Username root
на password- оставих празно
на DataBase name - blog
на DataBase Host localhost

но ми изписва , че грешката е в DB , a аз нали такава бях създал на xampp

We were able to connect to the database server (which means your username and password is okay) but not able to select the blog database.

* Are you sure it exists?
* Does the user root have permission to use the blog database?
* On some systems the name of your database is prefixed with your username, so it would be like username_blog. Could that be the problem?

Изобщо не е трудно ама като ти е за първи път.......

Имам още някой друг въпрос.

Като се намираш в контролния си панел напр. localhost/wordpress/wp-admin/ и искаш да промениш началната тема, какво правиш.

Аз пробвах следното
1. Влязох в Appearans ; Themes
2 Излезе ми прозорец с 2 налични теми
3 Свалих с курсора до дъното на страницата и натиснах следния линк WordPress theme directory
4 Излязога ми около 600 налични и си избрах напр. Inova , която свалих

5. Съществената част е Къде да екстракта тази тема (в коя папка) и евентоално как да я сменя с начална тема , която е по подразбиране!!

качваш темата в папката themes , т.е след като я разархивираш на твоя компютър я качваш в папката themes , след което влизаш в админ панела themes и трябва да виждаш темата която си качиш цъкаш на нея излиза ти като прозорец и отгоре трябва да има Active themes ... нещо такова :)

няма проблем , затова е този форум за да си помагаме , а най - вече да помагаме на все още учещите се , така да ги нарека :lol:

Back
Горе