YouTube залък или кoст в устата на Google

Access

Registered
Преговорите за закопуването на популярния сайт за споделяне нa видео файлове спряха на ниво от 1.6 милиарда долара.

Новината бе поднесена от Wall Street Journal, според който обаче преговорите между двете страни се намират на деликатен етап и скоро могат да бъдат преустановени. След “сензационното” разкритие и двете компании останаха безмълвни и до момента няма коментар по темата от тяхна страна.

Създадена през Февруари 2005 г., страница на YouTube доби невероятно бързо огромна популярност и се превърна в едно от най–посещаваните места в мрежата, с над 100 милиона гледани видеоклипа дневно. До момента създателите на YouTube, които са трима бивши служители на PayPal подразделението за електронно разплащане на eBay, отричаха други слухове относно евентуална продажба на сайта. По рано тази година Chad Hurley, изпълнителен директор в YouTube, заяви че компанията не се продава.

Потенциален проблем за YouTube, а съответно и за всеки желаещ да го купи, са задаващите се нови съдебни искове за нарушаване на авторските права от услугата. Няколко такива иска вече са заведени заради факта, че голяма част от потребителите на сайта качват на него любимите си музикални клипове.

източник: idg.bg
 

Горе