Топ 5 държави - с най-бързия широколентов интернет!

Топ 5 държави – с най-бързия широколентов интернет!

Начало » IT Новини » Топ 5 държави – с най-бързия широколентов интернет!

Основният критерий ще бъде предимно средната скорост за фиксирана широколентова връзка. Интернет в момента е неразделна част от нашето ежедневие, без която е трудно да си представим модерното общество.

5) Много заслужено 5-то място заема страната на алпийските ливади и технологичните компании, Швейцария. Няма да говоря за стандарта на живот, всички вече знаят за него. А какво ще кажете за самия Интернет, средната скорост на оптична връзка е 148 Mbps е много добра. Швейцария е водещият доставчик на широколентови услуги в Европа.

4) Ето един напълно неочакван гост, това е Румъния. На пръв поглед тази страна по никакъв начин не е свързана с високотехнологично състояние. Въпреки това страната успя да се развие в тази област благодарение на членството в ЕС и правилното финансиране, чиито типични съединения са многократно повече, отколкото във всяка друга държава в света, изключение може да бъде само Южна Корея. Средната скорост на оптичната връзка тук е 155 Mbps, което, както знаете, е достатъчно, за да задоволи различни мрежови заявки.

3) Малкото Княжество Монако, което се намира в южната част на Европа на брега на Лигурско море има много „не малка скорост на широколентовия достъп“. В крайна сметка Монако е много популярен и скъп курорт, където заможните хора харчат огромни суми в казина и ходят да гледат състезания във Формула 1. Това означава, че Интернет трябва да отговаря и на всички високи стандарти, въпреки че мобилният интернет и Wi-Fi са по-важни, статистиката има статистика , Средната скорост на оптичната връзка е 161 Mbps.

2) Хонконг е бизнес столицата на Азия, която дълго време беше лидер по скорост на достъп до Интернет и едва наскоро загуби първото място в друга азиатска страна, но повече за това по-късно. Хонконг има 3 спътникови орбитални станции, коаксиален кабел към Китай и 5 подводни проводника към страните от ASEAN, всъщност осигурява интернет на своите съседи. Съвременните подходи доведоха Хонконг до световния лидер по средна скорост на интернет, тя е 169 Mbps, както знаете, ние все още трябва да се развиваме и да нарастваме до такъв показател.

1) Кралят и бог в областта на широколентовата връзка е Сингапур. Невероятна островна държава, разположена в Югоизточна Азия, вече е много технологична страна. И нещото е в големите инвестиции и ниските данъци, в тази страна знаят как да правят бизнес, което е повлияло на развитието на индустрията на мрежовите връзки. Самият интернет е скъп, но като правило тези, които използват оптика, са заможни хора и това не е проблем за тях. Сингапур е рай за интроверти, геймъри и фрийлансъри и като цяло всички онези хора, които прекарват по-голямата част от времето си в глобалната мрежа, за да работят и просто прекарват свободното си време там. И сега самата скорост – 203 Mbps е абсолютният лидер сред широколентовите връзки с такъв Интернет, можете да забравите за всички ограничения на филми с висока разделителна способност, пинг в играта, изтегляне на големи файлове и т.н.

Но къде сме ние в общата картинка? България се намира на 53 место с 56.39 мегабита. Но е на 7 место по мобилна свързаност с 65.39 Mbps

Вашият коментар