Автовамизиране на сайт

dakata__92

Super Moderator
Пиша един проект за университета и единните граждански номера на колегите. Тъй като се плащат здравни осигуровки от университета ми се искаше да направя по някакъв начин когато колегите въведът своето ЕГН да се попълва формата на НАП автоматично с него и да излиза изображението за каптча, което да се въведе и изпрати. https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/goto:rep.HealthStatus.home
За тази страница говоря. Знам, че капчата неможе да бъде заобиколена но поне колегите да си проверяват здравните осигуровки дали им са платени и така нататък. Парсъра съм си го направил просто имам 10 - 15 неща които излизат на егн-то на колегите и ми е нужен начин да проверяват по-автоматизирано дали са здравно усигорени без да използвам някакъв ифрейм и прочие. :) Поне формата да може да се попълва автоматично или по някакъв начин да успявам да извличам легитимно изображение да го попълвам ръчно и да го изпращам. :?:

teroristd каза:
Не мисля че това е възможно. Ако успееш то все едно си ги хакнал :D .
Ммм преди време в един сайт имаше подобен код. Беше направен по следният начин, но го премахнаха:
1. Попълваш EГН
2. Натискаш бутон
3. Излиза прозорец със сайта на нап и попълнена форма след което само се въвежда кода от картинката

Неможах да копирам частта с JS-а на системата просто защото не се усетих но така или иначе страницата беше свалена от сайта. :(

Това е безмислено Дака. Каква е разликата дали ще попълнят ЕГН-то в твоя форма или направо в сайта на НАП. Не се вкарвай в излишни мъки. Пък и все пак за потребителя е по сигурно да си дава ЕГН-то в НАП отколкото на някаква трета страна, която не се знае какво ще прави с него.

teroristd каза:
Това е безмислено Дака. Каква е разликата дали ще попълнят ЕГН-то в твоя форма или направо в сайта на НАП. Не се вкарвай в излишни мъки. Пък и все пак за потребителя е по сигурно да си дава ЕГН-то в НАП отколкото на някаква трета страна, която не се знае какво ще прави с него.
Защото с един клик изкарвам доста информация. Ясно ми стана, че парсъра няма да има файда от него. Реално просто ми е нужен начин да подавам пост заявка към формата да попълва полето пък после потребителя нека си въвежда капчата. Идеята ми е да спестя дусадното въвеждане на една и съща информация от потребителя.

Ето тук открих малко информация по твоят въпрос stackoverflow.com/questions/6787872/autofill-a-form-of-another-website-and-send-it

Back
Горе