Автоматично затваряне на IE

raio

Registered
Здравейате ръчкам се в нета и си търся начин да затварям браузъра когато някой посетил сайта ми. Но това нещо искам да работи само за IE.
Вече има доста user agents та мисля да използвам някой от тях и да проверя ако има IE просто да извади едно съобщение за грешка и да затвори браузъра.
Давайте идей независимо дали е на js ,jquery php html css стига да работи добре дошло :)
Благодаря ви предварително :)
Междудругото не ми предлагайте window.close()

Няма ли да е по добре да се научиш да кодираш правилно и сайта ти да изглежда добре под всички браузъри? :idea:

BBC91 каза:
Няма ли да е по добре да се научиш да кодираш правилно и сайта ти да изглежда добре под всички браузъри? :idea:

Аз мога да си го кодирам и за IE но вече ми писна цялата МС глупост как може всички браузъри да работят както трябва само за тая измислица трябва да пиша още код!
Иначе си прав много пъти съм обсъждал тази тема във форуми и знам, че много потребители използват ИЕ но ми писна да пиша още един тон css специално за него в момента проблема е, че филтрите не ги чете и виж как се получава цялата тъпа глупост под IE

http://rkstyle.net

Mozilla, Safari Chrome Opera си бачкат gradients а сега трябва да го оптимизирам пак за ИЕ мисля, че версия 10 на ИЕ е малко по-добре но не съм я инталирал защото като цяло мразя този браузър.

Аз мисля да съм един от първите който ще поставят в сайта си един redirect когато си под ИЕ да вади тема и след това да продължи сайта ще напиша кода си и за ИЕ но вече почва да ми писва писва от тях или да направят накъкъв web standart или да не се занимават със web !

Браво. Сега го преведи на английски и го прати на Microsoft. Може и да видят колко си загрижен и магически всички IE до 9 да заработят като Firefox, Safari и т.н.

А докато това стане както BBC91 казва по-добре измисли някое по-умно решение.

Аз например не поддържам IE 6 и 7. Главно, защото потребителите, които ги използват в моите сайтове са много малко. Дали ще "разочаровам" 5-10 потребителя на фона на 300 и нагоре това мога да го преживея.

Втора причита е, че понякога отнема супер много време, за да подкараш един заоблен ъгъл например. И решението за мен е г/д същото. Това, че 5 потребителя ще видят остър ъгъл не е фатално.

Най-малкото, което можеш да направиш е да показваш съобщение на потребителите с IE да си обновят браузъра или да преминат към друг. 1 от 10 да го направи пак си в +.

Успех

Ами така е и проблема не е само до заобления ъгъл а иначе съм писъл и постоянно пиша на МС за техния продукт и, че изразявам недоволство от него ! Ама кой те слуша... Пращат ми съобщения от сорта на ние правим всичко възможно да улесним както програмистите така и потребителите който използват нашия продукт ! Дрън дрън та пляс !
Аз предимно пиша на js , php css actionscript/flash
И на каквото и да го направа се ИЕ ми е трън в очите ! Скапана му работа, сега гледам в една книшка за css3, че има някъкви тъпи филтри създадени от тях естествено :? ...Аз пиша от 5,6 години вече и все очаквам да бляснат със тяхните решения за WF (WEB FORMAT) Имат формат за asp и другото всичко е тъпотия ... Се едно да пиша на C++ и да ползвам Visual Basic ! Мерси за одговорите ви :?: Но най-накрая трябва да се обединим всички и да не сложим по един close win ако влизат в нашите сайтове през IE и след като ни покажат тяхната оптимизация да махнем тези съобщения ! Щот са монопол при ОС говоря за потребители си мислят, че са много нещо почвам да ги мраза все повече. Дано скоро хората осъзнаят, че lin-a е много по-добро решение от този глупав W-I-N ! Голяма империя са това им дава много предимства но всичко зависи от нас самите. :oops: Извинявайте ако съм обидил някого освен МС !

Съжалявам че се намесвам с безполезен за темата post ама не издържах.
Първо :?: за мнението ти за IE.... и аз така мисля обаче IE 10-metro просто нямам коментар пичовете махнаха напълно Flash-а и сега е наистина най-бързия browser вчера инсталирах windows8 трябва да го видиш този browser в действие просто е уникален :О
Сега даже заради тоя флаш си преработвам сайта и седя като кукувица по форуми и глупости да търся player-и за HTML5
Eдин мой съвет не игнорирай IE10 за мен от 2 дни е най-добрия browser макар да използвам Chrome от бета версията му.

Ами след като си напишат качествен код и аз ще се навия да пиша код и за тях :) Супер щом вече имат нещо ново скоро ще го инсталирам за да го разгледам надявам се до 1 година малко да се оптимизира но гледай ги какви са факЪри. Сега пускат IE 10 това значи, че всички който ползват IE9 няма да работи а всички машини да минат на IE10 ще стане след 3 години поне .......... Е мамкави стара напишете една версия и кажете това е версията за css(2) Това е версията за css(3) И да знаем и ние какво да правим ....

:o

Back
Горе