Анимация

Acho

Registered
Направих си няколко картинки 88х31 и искам да ги
направя в анимацийка. Ако може някой да обясни
как става...(с ImageReady).

Човека пита за Image Ready.
Значи основата е да скриваш и показваш леъри. Скрива се от оченцето отляво. Направи няколко пробни и виж как става.

Добре, а как да добавя втора картинка в анимацийката?
Ако може да ми обясните с точните стъпки... :roll:

DevNull: мерси, но искам да се науча с ImageReady. ;)

Първо си изкарваш Animation от Window=>Animation Трябва да ти се появи най долу.
В навигацията на аним. панела има иконка същата каквато е за нов леър. Кликаш на нея и имаш нов кадър.
Така прдължавам с прост пример за анимация.
Правиш два леъра и ги ицветяваш с различни цветове. После правиш два кадъра във аним. панела.
Кликаш на първия кадър и закриваш втория слой като натиснеш иконата с окото отляво.
Кликаш на втория кадър и закриваш първия леър а втория правиш видим. Кликаш на бутона за плей от навигацията и виждаш какво си направил.

ImageReady е доста полезно приложение на Adobe, за жалост го няма в CS3. Всичко, което трябва да напаравиш е да отидеш на Windows>Animation и от там вече си правиш, колкото си искаш фрейма и така на татък. Ето ти малко уроци по анимиране [link]. След това просто отиди на File>Save Optimize As, съхраняваш в .gif и си готов :)

Добре, добре разбрах как да направя анимацийка в imageready.
Но аз имам готови картинки, направени на фотошоп и записани
на компа. Как да ги добавя всичките в анимацийката?

П.П.: Почвам много да питам ама...

Acho каза:
Добре, добре разбрах как да направя анимацийка в imageready.
Но аз имам готови картинки, направени на фотошоп и записани
на компа. Как да ги добавя всичките в анимацийката?

П.П.: Почвам много да питам ама...
Записваш снимките с имена 01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg и така нататък после влизаш в ImageReady и даваш на File --> Import --> Folder as Frames и избираш папката и така всяка снимка става на кадър както са номерирани.

Успях!!! :D

Благодаря ви. И понеже някои ще си помислят за
точка, ще кажа, че няма как да дам на 5 човека. :)

Back
Горе