База данни на отдалечен сървър

GOTI

Registered
Здравейте,

Трябва ми някакъв метод които за това начинание.

Имам хостинг-1 към който е прикрепен домейна и файловата система
Имам хостинг-2 на който искам да разположа базата данни

За съжаление от хостинг компанията ме отрязаха като ми обясниха че тази услуга не се поддържа, та за това ще ми трябва някакво друго решение, скрипт или каквото и да било.

Моля за съпорта ви и благодаря предварително.

Ами друг вариант е да си създадеш скрипт, който да играе роля на посредник.
Получава данни, обработва ги и връща резултат, който вече ти си третираш, както искаш. Въпроса е дали ти трябва бързодействие, защото по този начин скоростта на обработка ще се увеличи малко или много.

https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD+%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF+%D0%B4%D0%BE+mysql+%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B8+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8

https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD+%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF+%D0%B4%D0%BE+mysql+%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B8+%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8

Revelation това е варианта но не става, хостинг компаниите кажат ли че не искат външен достъп до база данни - означава че всичко са блокирали.

uphero Ако ти покажа хронологията за моето търсене преди да пиша тук лошо ше ти стане :D

Фактите - Ако искате файловата система и базата ви данни да са на два различни хостинги, обадете се на оператора преди да сте купили хостинга и питайте дали разполагат с тази услуга.
Аз намерих но няма да казвам къде за да не правя реклама. Не е една компанията - много са.

Поздрави :)

А ако все пак решиш да използваш хостинг, който не позволява отдалечен достъп, можеш да направиш RESTful API

Защо се налага този тип "врътка"? Реално може да напишеш скрипт който подава някакъв ключ от хостинг едно към страница на хостинг две която да дешифрира ключът и да види че е получен като подаване примерно на пост или гет от хост 1 след което да си прави шашмите. Реално ще е доооста по-бавничко. Принципнооо има начини да стане и базата от хост две да връща резултат кодиран примерно в json и да го праща на сайта ти който да го обработва иии врътки бол нооо са бавнички... Базата ли ти е много огромна или от гледна точка на сигурност го правиш? :)

dakata__92 каза:
Защо се налага този тип "врътка"? Реално може да напишеш скрипт който подава някакъв ключ от хостинг едно към страница на хостинг две която да дешифрира ключът и да види че е получен като подаване примерно на пост или гет от хост 1 след което да си прави шашмите. Реално ще е доооста по-бавничко. Принципнооо има начини да стане и базата от хост две да връща резултат кодиран примерно в json и да го праща на сайта ти който да го обработва иии врътки бол нооо са бавнички... Базата ли ти е много огромна или от гледна точка на сигурност го правиш? :)

Еми точно това и аз казах, ама @GOTI нещо се изказа много неправилно.

Какво значи, че хостинга не иска отдалечен достъп. Това, което аз предложих и сега @dakata обясни е на съвсем друг принцип и по твоята логика(@GOTI) значи ти нямаш право да влизаш в този сайт, защото не можеш да генерираш заявки.

Revelation каза:
dakata__92 каза:

Еми точно това и аз казах, ама @GOTI нещо се изказа много неправилно.

Какво значи, че хостинга не иска отдалечен достъп. Това, което аз предложих и сега @dakata обясни е на съвсем друг принцип и по твоята логика(@GOTI) значи ти нямаш право да влизаш в този сайт, защото не можеш да генерираш заявки.
Като цяло той питаше за друг вид "вътрешен" достъп не този. Принципно сещам се какво има в предвид той и за какво става дума но наистина ако не му го позволят от хоста няма как да стане а тоест директно където ти е примерно конфига на сайта на конекцията с хоста правиш и подавъш връзка с базата към другият хост. Този варянт спрямо моят е доооста по-бърз и не налага създаването на специално комуникиращи шифриращи и прочие класове, ако е ооп.

Може би, ако сподели каква му е идеята с двата хостинга може и да се даде по-адекватно решение.

Защо пишете глупости? Кви ресетфул и тн?
Не малко фирми предлагат отдалечен достъп, това е единственото правилно решение.

uphero каза:
Не малко фирми предлагат отдалечен достъп, това е единственото правилно решение.
Виж той не пита за смяна на хостинга а пита за отдалечен достъп до него. Явно има причина да го прави. Да прав си, че ако иска това трябва да смени куп неща за да проработи но явно не е възможна тази опция. Давам и обяснявам примери за които се сещам като решения. Виждал съм да се прави подобна конекция с друг хост на база JSON. Принципно както вече казах авторът нека ни сподели замисълът си и защо се налага тази врътка в проекта му. Едвали е заради изключително голяма база с данни. :)

dakata__92 каза:
uphero каза:
Виж той не пита за смяна на хостинга а пита за отдалечен достъп до него. Явно има причина да го прави. Да прав си, че ако иска това трябва да смени куп неща за да проработи но явно не е възможна тази опция. Давам и обяснявам примери за които се сещам като решения. Виждал съм да се прави подобна конекция с друг хост на база JSON. Принципно както вече казах авторът нека ни сподели замисълът си и защо се налага тази врътка в проекта му. Едвали е заради изключително голяма база с данни. :)
Щом хостинга който ползва не му върши работа няма смисъл от цигании. Сменя го и си решава веднъж завинаги проблемите.
А колегата беше пуснал тема, че ще резнат достъп до уж негов сайт и сигурно иска да прехвърли базата другъде макар да не виждам логика.

uphero каза:
dakata__92 каза:
uphero каза:
Щом хостинга който ползва не му върши работа няма смисъл от цигании. Сменя го и си решава веднъж завинаги проблемите.
А колегата беше пуснал тема, че ще резнат достъп до уж негов сайт и сигурно иска да прехвърли базата другъде макар да не виждам логика.
Пак повтарям, че е така и си прав просто отговарям на човека. Принципно да си направи един експорт на базата. Явно желае по някакъв начин да ползва друг негов проект за буфер и прочие разбирам го, но незнам той си знае най-добре.

Колеги сега ще ви обясня къде е врътката.

Отдалечената база се прави с цел запазване на постигнатите резултати.

Тоест, вие имате клиент с който се договаряте за партньорство, определяте си процентите, ролите в партньорството са - Партньора произвежда вие продавате ПРИМЕРНО.

В един момент (типично по бай ганьовски) производителя вижда че много печелиш а малко влагаш (защото си разбираш от работата) и се опитва да се отдръпне.

Отрязва ви достъпа до хостинга който той е взел и вече всичко е ЧАО.

Ролята на отдалечения хостинг е такава че базата данни седи там и ако почнат някакви не приятни игри, веднага се контрира и се продължава в нормален работен режим.

Ако работите самостоятелно да си го имате в предвид, и винаги да си имате 1 на ум.

Също така и ползването на скриптове е препоръчително от сорта на Kill Switch за клиенти които забравят да плащат ;)

GOTI каза:
Колеги сега ще ви обясня къде е врътката.

Отдалечената база се прави с цел запазване на постигнатите резултати.

Тоест, вие имате клиент с който се договаряте за партньорство, определяте си процентите, ролите в партньорството са - Партньора произвежда вие продавате ПРИМЕРНО.

В един момент (типично по бай ганьовски) производителя вижда че много печелиш а малко влагаш (защото си разбираш от работата) и се опитва да се отдръпне.

Отрязва ви достъпа до хостинга който той е взел и вече всичко е ЧАО.

Ролята на отдалечения хостинг е такава че базата данни седи там и ако почнат някакви не приятни игри, веднага се контрира и се продължава в нормален работен режим.

Ако работите самостоятелно да си го имате в предвид, и винаги да си имате 1 на ум.

Също така и ползването на скриптове е препоръчително от сорта на Kill Switch за клиенти които забравят да плащат ;)
Тогава, просто си купи нов хостинг с тазе услуга и не си усложнявай живота излишно. Реално ако не ти го предагат като опция ги смени! Третият най-гаден варянт за който се сещам е да използваш твоята машина за хостинг но това е вече съъъвсем друга материя. Просто смени хостинга и си направи нещата културно. :)

Back
Горе