Банер

4ef0

Registered
Здравейте. От днеска се занимавам с фотошот и не разбирам много ( да не кажа понятие си нямам ), че въпроса ми е следния как да сложа урл на банера ми ( който не е нищо особено ) и другото което е като намаля размера на картинката която искам на 88х31 и ми излиза само центъра на картинката как да направя така че да се вижда цялата бих се радвал ако обеснявате като на бавно развиващ :D ... това сигурно са елементарни неща, но за 1ви път работя с PS и така да се каже съм като индианец ...

Незнам какво искаш да кажеш но аз разбрах следното.

1- Значи за да сложиш УРЛ на баннера си вземаш Slice Tool също става и с K очертаваш баннера и след това натискаш 2 пати върху очертаното демек баннера и ще ти искара следното:
60374481ix5.gif

Там кадето пише УРЛ си ваведи УРЛ-то.

2- А за да смалиш размера на нещо е нужно следното:

Edit > Transform > Scale:
Или просто Cntrl+T
61908762lz5.gif

Това е надявам се да съм помогнал до някаде ако имам грешка нека ме поправи някой :?:
Успех ти желая приятелю,
Пр.Ден на всички. :)

Излиза ти центъра на картинката, защото сигурно използваш Canavas Size за оразмеряване.

1)копираш банера Ctrl+C
2)прaвиш нов файл с желаните размери в този случай 88x31
3)на новия файл Ctrl+ V и десен бутон върху банера излиза меню избираш Free Transform и си го нагласяш гледай разликата в размерите в началото и после(88x31) да не е много голяма че нищо няма да се вижда :wink:

Успех :?:

Като гледам колко хартия :wink: изписахте .Реших да пробвам и аз.

1. За да намалиш или увеличиш размера на картинката ползвай image=>image size....=>и задаваш размера на картинката в който искаш да го промениш.

Обаче,: Винаги има обаче.Ако банера ти е бил 468/60 то тогава ще ти се изкриви картинката.Ако не си отметнал трите кръгчета ще можеш да си зададеш какъвто искаш размер.

А ако си ги отметнал и напишеш само 88 то тогава картинката ти ще стане с ширина 88 но височината ще е по малка, ще трябва да си направиш нова картинка с размера който искаш и да сложиш вече преоразмерената в/у нея.фона можеш да го попълнеш и от оригиналната картинка.
За урл и текст вече си разбрал/а.

Може и това да не всичко но, като питаш ще разбереш. :?:

PoDMaTRiX каза:
Излиза ти центъра на картинката, защото сигурно използваш Canavas Size за оразмеряване.

да ... иначе по начина по който каза ralfex стана ... благодаря много на всички :)

Back
Горе