Билборд/плакат/визитка - размери

Vladkata

Registered
Здравейте! Интересува ме, в какъв размер да правя билборд, плакат, визитка, за резолюцията към 300dpi, знам че е добре, но се чудя за размерите...

Благодаря предварително!

Не, говоря за пиксели, знам че резолюцията трябва да е голяма, особено за билборд...

По принцип билбордовете са с различни размери както и плакатитет
най- лесно е да ти кажат размерите на билборда от рекламната агенция или да си го измериш, както и за плаката.

По принцип билбордовете са с различни размери както и плакатитет
най- лесно е да ти кажат размерите на билборда от рекламната агенция или да си го измериш, както и за плаката.

Да това ми е ясно, но дай ми пример с някакъв размер. Знам само че резолюцията трябва да е много голяма...

Благодаря предварително!

ами плакатите са примерно 900мм/500мм(но най- добре да са съобръзени с видовете хартия - А3, А2
билбордовете 6000мм/3000мм или 4000мм/3000мм

Говоря в самата програма. Например можеш да направиш визитка 1280x1024 пиксела, както и билборд, но трябва да е много голяма резолюция, за да може да се уголеми до реалните размери... Та за пиксели и резолюция питам, какво мислите...

Благодаря предварително!

Ами като отваряш новия документ си го направи в мм. или в см. и си ги нагласи, но да знаеш че ще имаш проблеми с фотошопа
най- вероятно след 10 минути работа ще ти напише че нямаш рам.
Принципно тези неща се правят с други програми.

Аз това ти казвам, че не можеш да направиш документ, като реален билборд - 20 на 20 метра... То се работи примерно на 1280х1024 пиксела, но резолюцията трябва да е адски голяма, за да може при уголемяването на картинката, за да се сложи на билборд, тя да не си развали качеството...
Точно с Photoshop се правят такива неща...

Ако решиш можеш и на Fireworks да си направиш... Питах за нещо и вие го обърнахте на друга тема...

Ами аз ти казах ама като толкова много знаеш недей да питаш.
1200 на 1200 пиксела можеш да си направиш картинка за десктопа
моите снимки от фотоапарата са по-големи.
Вече ти казах че билбордове и плакати не се правят с фотошоп ама щом така си решил блъскай се още малко сам докато сам стигнеш до същия извод. Успех.

/off - съжалявам за офф-топика
Не съм казал че много знам. Относно снимките с апарат - може да се настроят и зависи от апарата - HDR и т.н. Добре предложи ми програма, с която да направя билборд или плакат, и кажи размерите, които според теб са добри, които си използвал.

Благодаря предварително!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

не пиши неща които не са ти ясни за да не се излагаш
относно програмите това са Corel drow и illustrator на adobe

Визитката се прави с размер 48 на 88 мм.
Плаката се прави на А3, 12х18ич., А2, А1 и ако иска клиента може и по-голям.
Билбордовете аз лично как ги правя първо си намирам снимка с добро качество и висока резолюция после си я работя във фотошоп след това се прави в корела реалния размер на билборда плюскаш си снимката и си вкарваш векторен текс и това, същото може да направиш и в илюстратора.
След това ако рекламните студия работят с форматите на тези програми им ги пращам така иначе всичко се обръща в PDF и когато е в PDF може ако искаш и на 72 dpi да си свалиш резолюцията.

Програмите са три Фотошоп, Корел и Илюстратор.

Много интересно къде ще ти го разпечатат после ако някак си успеш да го направиш на photoshop . До сега където съм разпечатвал такива неща винаги са ги искали или на илюстратора или на CorelDraw.
Принципно photoshop-a е повече за снимки и фотография (обработване на растерни изображения) докато CorelDraw i Ilustrator-a са за обработване на векторни изображения :)

приятелю преди да напишеш нещо чети внимателно само си обработвам снимката в photoshop а след това я пущам в CorelDRAW и си нагласям текста дано пак да не се налага да обяснявам

Back
Горе