Блокиране на title=""

bganonymous

Registered
Как мога да блокирам показването на блокчетата за заглавията в HTML?

Говоря за това например: <a href="http://site.com" title="Link">link</a>.

Да си останат, но просто при допир с мишката - да не се показват.

Защо ти е да използваш атрибут, който прави нещо и после да се опитваш да го изключиш? Няма ли да е по-добре да го махнеш или пък, ако ти трябва за нещо, да използваш data-title?

[js]
$('a').on('hover', function (e) {
$(this).attr('title', '');
e.preventDefault();
});
[/js]

Това се сещам аз като вариант, но в това няма никакъв смисъл.

Revelation каза:
[js]
e.preventDefault();
});
[/js]

В нереалистичният свят на CSS3 може би това ще работи:

[css]a[title] {
display: none;
}
[/css]

stoqnski каза:
Revelation каза:
[js]
e.preventDefault();
});
[/js]

[css]a[title] {
}
[/css]

Няма да работи. Това ще скрие всички линкове с атрибут title.

Revelation каза:
stoqnski каза:
Revelation каза:
[js]
e.preventDefault();
});
[/js]

[css]a[title] {
}
[/css]

Няма да работи. Това ще скрие всички линкове с атрибут title.

a[title]:hover {
}

а така :P ?

Няма как да стане със CSS, разберете го. Дори хакове с JavaScript не вършат това, което автора иска.

Revelation каза:
Няма как да стане със CSS, разберете го. Дори хакове с JavaScript не вършат това, което автора иска.
Това, което авторът иска, няма логика. Просто няма логика. Все едно да искаш <br>-тагът да не отива на нов ред.

@bganonymous, За какво си сложил title атрибут, щом като не искаш да го ползваш?

То май всички, освен него четем темата :D
То е ясно, че няма логика, но ако реши да се включи и да обясни ще е новогодишен подарък. :D

anonimen каза:
Revelation каза:
Това, което авторът иска, няма логика. Просто няма логика. Все едно да искаш <br>-тагът да не отива на нов ред.

@bganonymous, За какво си сложил title атрибут, щом като не искаш да го ползваш?
title тагът идва от iframe.

bganonymous каза:
anonimen каза:
Revelation каза:

Ако беше дал тоя фрейм досега да проблема ти да е решен. Ама нали всичко в свръхсекретно....

bganonymous каза:
Не виждам начин как ще стане това, ако страницата, която е във фрейма не е твоя. Няма как ако държиш домейна google.com да въведеш в него iframe със src=web-touris.net страница и поставяйки код в google.com да повлияеш на съдържанието на web-tourist.net. Представи си iframe-а, като един прозорец на къща през който можеш да гледаш да извършваш някакви дейности в дадената стая през него, но неможеш да променяш съдържанието на кода на браузъра, или в примера ми, неможеш да промениш и премахнеш подреждането на стаята освен ако не си в нея. Та отплеснах се. Няма как да накараш тагът в другата страница да изчезне. Винаги можеш да се пробваш с file_get_contents на php да взимаш определено съдържание което те интересува комбинирано с някой парсър или регулярен израз в preg_match.

Back
Горе