Бонус точки

mn_dolen

Registered
Значи искам да направя нещо такова :
untitled.jpg

Обаче немога да се сетя под каква форма може да печелиш точки .... Дайте някакви предложения.Форума ще е за линкове и искам на всеки качен линк (те ще се качват като теми) да им се добавя по 1 точка ...

Дайте някаква идея
Благодаря предварително

аз имам една идея
значи правиш така
слагаш един if за проверка на форума дали е този в който се качват линковете
после ако е този форум като качи линк ъпдейтва поле в база данни така
една заявка и гледаш колко записа има там после като вече си взел тва прибавяш 1 и записваш в бд полученото число

кажи дали така става или трябва да измисляме друг начин

Проблема е че линковете искам само да са в определени дискусии. Не искам да отчита навсякаде.

mn_dolen каза:
Проблема е че линковете искам само да са в определени дискусии. Не искам да отчита навсякаде.
е тва имах предвит
с тоя if проверява дали е в определения форум за линкове

Ем обаче мн мн неразбирам ако може да обясниш по-подробно какво трябва да направя :oops: :|

mn_dolen каза:
Ем обаче мн мн неразбирам ако може да обясниш по-подробно какво трябва да направя :oops: :|
ами не знам
може да се напише едно модче
ако админ не се съгласи аз ще вида кво мога да направя

горе долу имам идея вече как ще стане
може да използваме начина на админ за спам форум

Код:
if($forum_id!=20)
{
$sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . "
SET user_posts = user_posts $sign
WHERE user_id = $user_id";
}
else
{
SET user_posts = user_posts
}

обаче ще го напавим малко по различно
ще направим така че да взима колко качени има потребителя после да добавя 1 и после да записва полученото

Код:
if($forum_id!=20)
{
SET user_uploads = ' . $uploads . '
}

значи разбрах горе долу как ще стане
първо трябва да добавим едно поле в бд
Код:
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_uploads varchar(5) NOT NULL DEFAULT 0;
не съм много сигурен дали така се правеше да е по дифалт 0 ама така си мисля
после отваряш
/include/function_post.php
и някъде на 470 трябва да има една SQL заявка
Код:
SET user_posts = user_posts $sign 
и трябва да го направиш
if($forum_id!=20)
{
SET user_uploads = ' . $uploads . ' user_posts = user_posts $sign
}else{
SET user_uploads = ' . $uploads . ' user_posts = user_posts $sign
там където е в червено трябва да ти id-то на тоя форум където ще се дават тея
тва не е целия мод
не съм го довърши

сега го правя ощте

само искам да попитам това "качени" какво ще са.
и още нещо - защо не ползваш CashMode

SandPrince каза:
само искам да попитам това "качени" какво ще са.
и още нещо - защо не ползваш CashMode
аз не препоръчвам CashMod щот там има и други неща а и ланг файла му е 15 KB и има да си го правеждаа...

Значи на мене не ми трябва на тема да дава точки. Защото примерно в лафче форума пак ще се шчита. Трябва ми за определени дискусии.
А това качени ще е като статистика на качени линкове :lol:

mn_dolen каза:
Значи на мене не ми трябва на тема да дава точки. Защото примерно в лафче форума пак ще се шчита. Трябва ми за определени дискусии.
А това качени ще е като статистика на качени линкове :lol:
а да те питам това трябва ли да важи и за постовете после или само за новите теми?
щот ако е само за новите теми а постовете в тях не трябва да се отчитет като качени ще стане малко по-сложно

Еми начи да обесня по-подробно. Примерно аз качвам линк към програма (на нова тема). На мене ми отчита 1 точка за качения линк, а на потребителите с коментарите не трябва. Нещо като вид ъплоудър (отчита ти качените торенти)

mn_dolen каза:
Еми начи да обесня по-подробно. Примерно аз качвам линк към програма (на нова тема). На мене ми отчита 1 точка за качения линк, а на потребителите с коментарите не трябва. Нещо като вид ъплоудър (отчита ти качените торенти)
е тогава ще е по-сложно
май ще трябва и друг да помага

аз инсталнах сега чисто нов форум щот на моя съм му слагал толкоз много мода че...
сега продължавам да го правя
ама за тва май ще трябва да ми помогне някой

Ще стане ли по-лесно ако има определена група която да може да пише нови теми в тези раздели?

mn_dolen каза:
Ще стане ли по-лесно ако има определена група която да може да пише нови теми в тези раздели?
ама така ще може само те да получават такива

mn_dolen каза:
Еми да може всъщтност. Да се направи 1 група все 1 като ъплоудери
еми няма да е по лесно
защото се използват 3 таблици в първата се записват... абе сложно е

Е, не може ли само за нова тема да се получава точка? Но не и за нов пост... Мисля че phpbb ги счита като две отделни неща. И ако се направи модче което отчита само в даден форум, само пуснатите теми... :roll: А когато си има коментари вече си е отделно. А дори и тоя дето е пуснал темата няма да може да получи още една точка, ако примерно даде разяснения за ъплоуда във втори пост... А и още една идейка давам -- когато примерно даден линк е остарял и се изтрие от мод или админ да се отнема точката? :P :o А ъплоудъра като си поправи линка да си пусне нова темичка и да си получи нова точка :shock:
Бих искал да помогна повече, но не съм стигнал до такова ниво на програмиране все още.

Back
Горе