Взимане на първите числа от стринг (с разстояние вкл.)

Pok4

Registered
ЗДР ALL!
Имам проблем. Имам този стринг:
PHP:
34 500 EUR734.04 EUR/кв.м
Обаче не мога да накарам със str_replace(' ','',$string) да махна празното пространство. След това ще ползвам (int), обаче сега няма как да стане.
Искам да взема само първите числа до EUR. Пробвах и с preg_replace с няколко варианта, но не става.
Това ми е за парсера от alo.bg
Искам да взема цената, дори и при празно пространство, както сега го има.
Тоест искам да взема 34 500 само.
Какво ли не пробвах и не става. Кода ми сега е такъв:
PHP:
    if(($html2->find('.ads-params-row[2]',0))) {
      foreach($html2->find('.ads-params-row[2]') as $element8) {
          $item['price'] = str_replace("Цена: ",'',$element8->plaintext);
          $item['price']=  str_replace(' ','',$item['price']);

}
    } else {
       $item['price'] = "0";
    }

Има вариант май да стане с explode, но защо str replace не работи за този стринг?

Оправих се!
Ето как:
PHP:
    //price
    if(($html2->find('.ads-params-row[2]',0))) {
      foreach($html2->find('.ads-params-row[2]') as $element8) {
          $item['price'] = str_replace("Цена: ",'',$element8->plaintext);
          $delimiter = explode('EUR',$item['price']);
          $item['price']=   preg_replace( '/[^0-9]/', '',$delimiter[0]);

}
    } else {
       $item['price'] = "0";
    }

Научи и други функции. Виждам, че любимото ти е str_replace().

PHP:
<?php

$string = "34 500 EUR734.04 EUR/кв.м";

$match = preg_match("/^\d+(?=\w{3})/", str_replace(' ', '', $string), $matches);

var_dump($matches[0]); // string(5) "34500"

Ако формата остава такъв, това ще ти свърши работа.

@uphero не съм тествал варианта ти, но май работи (предполагам). Просто тръгнах надолу и не ми се връщаше, оставих го така.
Така или иначе съм готов с парсера и всичко работи. В момента има 7к обяви общо от имот.бг и ало.бг, но без къщите. Ако извадя и тях някъде към 10к. трябва да са.
Няма да бързаме с реклама на проекта, че събираме пари за реклама, а и няма да сме в БГ известно време.
Ще изчакаме... Всичко е ток.
Малко бавно зарежда сайта, но аз открих къде е проблема - в gtranslate плъгина. Щом го махна зарежда като светкавицата (The Flash).
Мисля, че дори и да мигрираме към по-скъп план няма много да си струва, но ще преценим по-късно. Най-вероятно ще мигрираме към по-скъп, но няма смисъл сега да стане това...

Следиш ли статуса на обявите - да не напълниш сайта си с неактуални обяви.
Иначе wp и мулти езичност е шибана работа. Вместо да го вкарат в ядрото правят гейски истории с блокчета които на никого не трябваха

Ами от alo.bg съм с къстъм url-та с добавено - &after_date=01.01.2023&after_hour=00
Ако ли не, са 40к обяви (има и доста стари - подразбира се ), а така са 4000 с тези параметри в url-то.
От imot.bg взимам всичко.
Имам cronjob който ги трие след 30 дни и пак ще ги добавям.. Така ще има известно следене, но няма как да е 100% с актуални обяви...
Ако дадете някой друг сайт, който може да се дърпа с парсер - давайте..
От Olx не мога да дърпам, там са с lazy load.. Имах за jobs.bg/zaplata.bg, но пак е вече lazy load. Zaplata-ta са с нов дизайн и е с lazy..
Не съм сигурен дали парсера може да чете подобно нещо (базирано на аякс), съмнявам се..
В сайта има 3 категории - Продажба/Наем/Интернет. В Интернет графата са всички извън сайта (от парсерите). При влизане има попъп, който е с кукита и се делва на 15 дни. Този попъп показва инфо, че може да има дублирани обяви с еднакви цени и, че обявите са от други сайтове.
Иначе темплейта който купих има изградена ланг система базирана на някакъв плъгин и генерира всякакви ланг файлове от рода на bg_BG.po/ru_RU.po и т.н., но там всичко е на английски в тях и под реда на английски има празно място за твоя превод на бг/руски и т.н.
Само че, там има 1500 реда и аз няма да тръгна да превеждам на ръка всичко.. да не съм луд :D
За това сложих gtranslate плъгина.. Снощи имаше ъпдейт и го омазаха яко, та правих промени и писах там на съпорта и той каза, че някои неща вече няма да се поддържат.. Бях го преместил с insertAfter под логото, но вече всички класове са различни и не може да се мести никъде.. Имах и отделно и друг къстъм код за него, но и той спря да работи.. Ми квото такова..
Само ме е яд, че темплейта е несъвместим с PHP 8 за момента.. Иначе щях да подобря малко пейдж спийда, но... квото такова :D

Проекта е за майка ми, която има фирма и ще го играе посредник при продажбата на имоти. Тоест, когато сме готови, всички обяви ще са с нейния номер и сме решили да инвестираме в реклама в гугъл/фейса и тубата. Цените още не сме решили дали ще ги завишаваме (в обявите от парсерите), тъй като тя ще е посредник и така или иначе ще си взима процент. Но не е проблем да добавя едни 100-200 евро отгоре на цената от обявите от имот.бг/ало.бг...
Всички обяви имат полета custom_date, custom_phone и custom_link и вътре са реалните стойности от самите имоти и тези 3 полета са видими само от администраторите на сайта. Тоест, когато някой й звънне по обява, казва и айдито и тя си прави чек на тези 3 полета и ще има реално достъп до истинския телефон и истинската обява. Просто казва на човека да изчака за справка, а тя звъни през това време на реалния тел и прави справката дали имота е актуален или не и се свързва обратно с човека, който я търси. Естествено, ако обявата е актуална, прави уговорка за оглед и т.н.
Отделно сайта си има публикуване на обява за наем/или продажба и там има и вип обяви (има 8 ранг-а за вип статус с различни цени)
Има и страница с представени имоти, където няма търсачка и там също може да се рекламира...
Всичко е много добре направено и измислено, просто трябват пари за реклама и търпение...

Ако дадете някой друг сайт, който може да се дърпа с парсер - давайте..
От Olx не мога да дърпам, там са с lazy load.. Имах за jobs.bg/zaplata.bg, но пак е вече lazy load. Zaplata-ta са с нов дизайн и е с lazy..
Не съм сигурен дали парсера може да чете подобно нещо (базирано на аякс), съмнявам се..

• Like
Реакции: Pok4
Супер, мерси!

Има и страница с представени имоти, където няма търсачка и там също може да се рекламира...
Всичко е много добре направено и измислено, просто трябват пари за реклама и търпение...
Определено трябват пари за реклама да се отделят. За да стане сайт, от който търсят.
И тя реално при интерес и стане връзка, ще играе ролята на посредник от страната на купувача? Въпросът е имотът, ако не е локално, ще се пътува ли, или ще праща някой на място там? Колкото до идеята, то това правят всички брокери. Но и правят и друго също - имат клиент, който има определени изисквания за закупуване на даден имот, и на база тях почват да търсят. Избират няколко подходящи и влизащи в критериите на самия клиент, разучават ги и след селекция му предлагат кратък лист от най-подходящи. Други пък, не много читави брокери, публикуват някакъв супер як имот, който е фейк, звънят за него, той им обяснява, че вече е продаден и в същото време им предлага няколко "алтернативи", които мисли, че биха им допаднали. И това работи също. Но най-силното оръжие на всеки брокер е връзката и базата от данни, която няма всеки. Разбира се на добри имоти.

Аз малко се отклоних от въпроса ти, но като става дума да си слага комисионна тези евра, които си сложил отгоре на имота, не са оправдани, ако ще извършва сделка или ще бъде към едната страна по нея. ;)

Значи става дума само за Бургас и Варна, на други места няма да се работи. Ние сме в Слънчев бряг и тук има достатъчно хора, които търсят. Всеки ден стоварват украинци и си има поток от хора. Всички останали в региона са ни на близо. Само Варна е на 90км, но не е проблем да се пътува. Майка ми каквото каже, това ще направя с цените...
Всеки може да си публикува негова обява с реален телефон и цена, там няма да пипаме. Само имотите в графа интернет ще се модифицират от нас.
Няма да е брокер, а ще е посредник, който има готов договор за посредническа услуга и може да бъде подписван и от брокери/клиенти. Ако има брокер и клиент, майка ми ще е третото лице, което свързва клиента с брокера.

Последно редактирано:
Значи става дума само за Бургас и Варна, на други места няма да се работи. Ние сме в Слънчев бряг и тук има достатъчно хора, които търсят. Всеки ден стоварват украинци и си има поток от хора. Всички останали в региона са ни на близо. Само Варна е на 90км, но не е проблем да се пътува. Майка ми каквото каже, това ще направя с цените...
Всеки може да си публикува негова обява с реален телефон и цена, там няма да пипаме. Само имотите в графа интернет ще се модифицират от нас.
Няма да е брокер, а ще е посредник, който има готов договор за посредническа услуга и може да бъде подписван и от брокери/клиенти. Ако има брокер и клиент, майка ми ще е третото лице, което свързва клиента с брокера.
Аха, разбрах вече. Така също е опция, по-малко се занимаваш, но си взимаш пари и процесът ти е абсолютно автоматизиран. ;)

Back
Горе