Вирусът IEAntivirus

• Автор Автор boby
  • Начална дата Начална дата

boby

Registered
Как да премахна това чудо? След последното автоматично обновяване на Microsoft-ската боза XP ми излезе прозорец, в който пише, че компютъра ми е заразен от троянски кон и незабавно трябва да кликна OK и да изтегля и инсталирам файла. Прозореца беше подписан от Microsoft и изглеждаше напълно достоверен. И аз кликнах OK, защото прозореца постоянно излизаше. Изтеглих и инсталирах файла. ГОЛЯМА грешка. В компютъра ми настъпи пълен хаос. От всякъде реклами и прозорци. УЖАС. Пробвах да открия и изтрия вируса с Avast, а после с Nod32. Абсолютно никакъв резултат. Моля за помощ как да премахна гадния malware.

Влез под Safe Mode и сканирай пак с антивирусната и след това с SpyBot Search & Destroy, ако не стане така връщаш бозата с няколко дни назад (System Restore Point) и пак сканираш с антовирусна и SpyBot. Ако това не помогне спасяваш най-важното на дискове и правиш основен формат на целия HDD ( не само на C:\ (System Volume) ами на всички дялове , защото не се знае каде се установил вирусът ) ! Успех ;)

Пробваи kaspersky 2009 . Също така след като го исталираш и обнови с последните ъбдайти си спри интернета от кабела тогава почваи да сканираш на най-високо ниво.

crazy_dog каза:
Пробваи kaspersky 2009 . Също така след като го исталираш и обнови с последните ъбдайти си спри интернета от кабела тогава почваи да сканираш на най-високо ниво.

Няма спор че касперски е добра анти вирусна , но натоварва компютъра ,зависи от изискванията му .

точка на въстановяване на компа
старт -> програми -> принадлежности -> системи инструменти -> точка на възстановяване
върни преди няколко дена когато си нямал тези вируси и трябва да се оправи. При мен се оправя когато имам такива вируси.

Back
Горе