Здравейте,
имам страница, която позволява на потребител да качва файлове. За целта той трябва да е логнат в профила си.
При опит да отвори страницата проверявам със сесия дали е логнат и ако не е го редиректвам към логин формата със съобщението.
Как мога да го направя, след като се логне успешно да го върне на тази страница?
Знам, че един от начините е да предам страницата към login.php
Така като се зареди login.php ще бъде login.php?location=page.php , нали?
После в login.php проверявам нещо от сорта на
И ако има нещо в $_POST['location'] го пращам там.. ако е празно си редиректва към index.php примерно.
Имам два въпроса относно този метод.
1. Това ли е единствения начин да се направи желаното действие?
2. Колко сигурно е това? Все пак се предават разни неща с $_GET заявки.. как може да се защити и какво може да направи някой 'хакерче' ... ?
имам страница, която позволява на потребител да качва файлове. За целта той трябва да е логнат в профила си.
При опит да отвори страницата проверявам със сесия дали е логнат и ако не е го редиректвам към логин формата със съобщението.
Как мога да го направя, след като се логне успешно да го върне на тази страница?
Знам, че един от начините е да предам страницата към login.php
Код:
header("Location:login.php?location=" . urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']));
После в login.php проверявам нещо от сорта на
Код:
if($_POST['location'] != '') {
$redirect = $_POST['location'];
}
Имам два въпроса относно този метод.
1. Това ли е единствения начин да се направи желаното действие?
2. Колко сигурно е това? Все пак се предават разни неща с $_GET заявки.. как може да се защити и какво може да направи някой 'хакерче' ... ?