Въвежда два пъти стойностите

benjikt

Registered
Проблемът ми е следния имам един popup където се въвеждат данни за регистрация (потребителско име, парола, повтори парола) , всичко си работи добре но ми въвежда данните в базата данни два пъти :) .
Това е jquery-то:
[js]$(document).ready(function(){
$('#regiss').click(load);
});
function load(){
$.ajax({
url:'http://localhost/razmeni/reg/ajax/reg.php',
type:'POST',
data:{
val1:$('#username').val(),
val2:$('#password').val(),
val3:$('#repassword').val(),
val4:$('#regiss').val()
}
}).done(function(data){
$('#contentt').html(data);
});
}[/js]
aа това е файлът reg.php:
PHP:
<?php 
include "../metatags.php";
include "../_config.php";
$username = $_POST['val1']; // realnata stoinost (tekst) w poleto
$password = $_POST['val2'];// realnata stoinost (tekst) w poleto
$submit = $_POST['val4'];
if(isset($_POST['val4']))
{
$reg_q = mysql_query ("INSERT INTO users (username, password) VALUES ('$username','$password')");
}

?>
това е просто тестово недейте да гледате самия код ако разбера как да оправя този проблем ще направя всички нужни проверки (знам, че кода е под всякъква критика).

Пич ,проблема ти идва от друго място или файл,който сиг изпълнява същата заявка или просто имената на пост съвпадат с имената на друга пост заявка и ги повтаря

ajax заявката е бъгава понякога се праща два пъти, погледни си конзолата и виж дали се пращат два POST-a и преди ми се е случвало. Решението е да правиш проверка в джаваскрипта, но първо ми кажи дали се праща два пъти и ще ти помогна.

Да беше показал и формата. Ако си сложил <input type="submit" го махни и вместо него сложи <input type="button" с id="regiss".

Можеш да го направиш и направо click евънта да е на бутона

HTML:
<input type="button" id="regiss" onclick="load();" />

Другото, което е... сложи функцията в блока на $(document).ready(); за да може да влезе в дом-а и да не се налага да го буташ под формата.

Back
Горе