Възел - Photoshop

Vladkata

Registered
Здравейте! Наложи ми се да направя текст свързан с Март месец - с мартеници. Получиха се супер реални, но искам да има и възел, като на Google, както им беше логото на 1-ви март:
097faa4c4e116afa.png

И сега се чудя как да го направя, просто не ми хрумва начин, те мартиниците си станаха реали чрез Drop Shadow и Bevel & Emboss, но не знам как да ги преплета за възел. Помагайте.

Благодаря предварително!

Не става едните са си от снимка, а другото все пак е илюстрация, различават се и не става както трябва...

Под "възел" разбираш краищата на мартеницата, нали? Единственото, което ми хрумва е да ги нарисуваш с някаква четка...

Не краищата точно от логото на гугъл съм ги взел, имам впредвид там където на g-то е вързана мартеницата на логото на гугъл...

сподели как направи самата мартеница че аз щях да правя урок
ама да видя може нещо по лесно да си измислил

Явно никой не може да намери отговор, считам темата за приключена.

Относно мартеницата - слагаш на бял фон халфтоун патърн (избираш да е на линии), след това я изкривяваш (Ctrl+T -> Rotate) и си режеш малко част от нея с маркуи туул. После намаляваш левелс - левият, за да се намали контраста. След това оцветяваш от оттенъка, сатурацията (Hue/Saturation) - просто го правиш най-ярко червено и тя става червена на бели ивици. Ако искаш да я врътнеш става от дисторт - шийр.

Сподели твоята идея :)

Back
Горе