Въпроси за буря и други

GaTio2

Registered
Здравейте хора искам да попитам каква е възможността компютъра ми да изгори при буря и ако го съм забравил да го изключа от контакта тогава каква е възможността или интернета (с кабел съм) моля кажете...

На мене са ми изгаряли 2 лан карти.Винаги когато има буря на близо изваждай кабела от лан картата.Просто предпазна мярка,може и нищо да не стане ,но за всеки случай.
Има и разни защити, които се слагат ама им нямам доверие.

Еми не знам аз като загърми и гася компютъра вадя от контакта и от интернета кабела ... даже и вечер като лягам ^^

леле ... ами добре начи ще правя както сега ^^ че няма наблизо гръмоотвод ... а как 1 момиче ми вика имала разклонител и не можело да и изгори компа ^^ хахаха не че знае нещо тя

Аз ползвам UPS за ел тока и нет-а (минават през него) вече 4-5 години и нямам никакъв проблем. А преди на всяка буря ми заминаваше лан картата :(

Едит: Единствения минус на UPS-a е примерно ако през нощта огасне тока, че почва да пиши.

Има едни гърмилки дето се слагат на кабела на разклонителя и при най-малката промяна в напрежението - бум и прекъсва тока. Това е защита на електрическата мрежа, но UTP кабела ако го пъхаш директно в компютъра може да имаш проблеми
Аз вадя кабела за нета само когато бурята е много близо (имайте предвид когато падат гръмотевици в града) или ако доставчика ми го спрат нета - тогава за какво ми е кабела...
Едит: както каза dallas може да ползваш и UPS със стабилизатор на тока

ами не разбирам какво говорите ще си остана със стария начин като гърми гася компютъра и вадя кабелите ...

Защитите са следните
AirLAN - за кабела за интернет и разколонител със защита срещу токов удар ;)
AirLAN-a помага ама струва 10лв колкото една Лан карта и след като изгори си копуваш ново ;)
А за разклонителите немога да кажа нищо :)

Продават разклонители с бушончета на самия контакт и има букси са ЛАН с бушони. Пак е защита. И то дастатъчна :) струват малко над 20 лева мисля.

Аз съм с такъв.. нямам проблеми .. проблемз ми е.. че като друсне светкавица... и нета ми пада сам ;) от токовия удар ;) !
разклонители рулз ! ;Д
Всъщност имат едно малко бушонче в самия бутон за он офф ;) които свети .. като изгори спира да свети.. и си купуваш ново :)

При нас таблото гасне ако нещо стане. Всички бушони сами се изключват. А за другото изключвам кабела на кабелната и на нета. Не рискувам.

Аз работя интренет и кабелна тв доставчик 1 година и 6 месеа, знам каква е причина, вероятно от гътмотевица, не помага AirLAN и SOGO, най добре купиш APC устройство това е защита мрежова карта струва ми около 36-40лв. :)

Rushvet каза:
При нас таблото гасне ако нещо стане. Всички бушони сами се изключват. А за другото изключвам кабела на кабелната и на нета. Не рискувам.
вай вай вай какви са тия мерки за сигорност бре :)
Буря да има кото ще да има нито спирам нета пък най-вече компа.
До сега нито един път не е изгорял вярно е има си 1-ви път ама още не е дошъл.
Пък като изгори какво толкоз си взема нов и готово :)

dashe каза:
Rushvet каза:
вай вай вай какви са тия мерки за сигорност бре :)
Буря да има кото ще да има нито спирам нета пък най-вече компа.
До сега нито един път не е изгорял вярно е има си 1-ви път ама още не е дошъл.
Пък като изгори какво толкоз си взема нов и готово :)

Ако правилно се очаква от замърсяванията да зачестят бурите, следователно на 20 бури поне веднъж ще те перва тва са към 5 компа на година(не ме бива със сметките ама Хипотетично) и така да сожим че си купуваш боклуците от метро за 300 лвл, пак стават бая пари. Пък и труда да си инсталираш всичко на ново и т.н.

@Rushvet няма страшно всичко е преценено при мен :)
1-во няма да изгори :)
2-ро 300 леа за неква щайга и то от метро никога :)

Back
Горе