Въпрос : Как да преценя колко да искам за реклама.

Vasil_90

Registered
Здравейте, искам да попитам как мога да преценя защото не съм наясно с тези неща колко пари да искам ако допусна реклама в сайта ми.
В смисъл ако допусна защото в момента не съм сложил никакви рекламни банери в сайтът ми (от създаването му досега).
Става дума за банери с размерите на 468 х 60 на 2 места и искам да разбера как да определя цена (то било по кликвания, импресий , дни - седмици - месеци).
Ще съм много благодарен ако хората ме светнат :)
 

madmax3_

Registered
Предлагаш някаква цена цена, ако няма желаещи дълго време я сваляш, ако желаещите са твърде много - качваш цената. Пазарна икономика.
 

Vasil_90

Registered
Въпросът ми беше примерно аз имам еди колко си хиляди импресий и уникални посещения на ден за да си направия преценка.Защото само за миналият месец имам около 12 хиляди уникални посещения и т.н.
 

misho

Registered
Едва ли търсиш точно такъв отговор, но цена няма. Струва толкова, за колкото можеш да я продадеш.
За ориентир можеш да разгледаш по-големите сайтове (например Калдата, сайтовете на Инвестор и т.н.) и да видиш какво горе-долу излиза цената за импресия. После си направи сметката за твоите импресии и ще имаш някаква ориентировъчна цена, която...не ти върши никаква работа. :D Защото:
- твоят сайт не е като техните, нито обратното
- трябва да имаш някакво достигнато равнище, за да може да търсиш рекламодатели. Можеш да сметнеш, че за 500 посетителя дневно рекламата ще струва 2.5лв на ден, но това е смешно и не виждам кой ще се навие на нещо подобно.
- много е важна аудиторията на сайта. Едно са 500 майки в бг-мама, друго са 500 10-15-годишни в сайт за CS. Къде ще пуснеш реклама за бебешка храна? :)

Май много, много не ти помогнах. :D Но поне си направи една справка за това какви са хората, които ти посещават сайта! С голи цифри за импресии трудно ще навиеш някой да плати за реклама.
 

Vasil_90

Registered
Да явно няма смисъл да слагам реклами в сайтът понеже по-голямата ми аудитория е от чужбина (Сащ , Белгия , Финландия, Норвегия, Германия , Гърция и др. , но пък не са на 15 години :) ).
За съжаление на ден могат да правия приблизително около 5-15к импресий.
Благодаря много за информацията.
 

Fakeheal

Super Moderator
Vasil_90, малко отклонение от темата. Надявам се да не ме санкционират :(


ATHENE???? THE BEST PALADIN IN THE WORLD? THIS IS ATHENE!!! :D

P.S. любим негов цитат: IT IS NOT ABOUT THE GRAPHICS, IT IS ABOUT THE GAMEPLAY (когато говори за minecraft) :D
 

Vasil_90

Registered
@Fakeheal да за него става въпрос, няколко пъти показва сайтът в Live Streama си (от където получавам доста приличен трафик), но понеже до сега не съм слагал реклами в сайта а скоро ще трябва да му подновя Домейн и Хостинг ... Но както и да е...
 

Горе