Въпрос за авторски права?

dannyb0y

Registered
Здравейте, имам едно сайтче за теглене на клипчета. След изтегляне клипчето се съхранява в БД и после може да се гледа. Искам да попитам дали може да възникне проблем в случай че аз не съхранявам тези клипчета на мой сървър, те се гледат и теглят от основния сайт на който са били качени??

Попринцип може и да се закачат за теб. независимо дали ги хостваш или не ти ги разпространяваш което пак е вид нарушение.

DevNull каза:
Попринцип може и да се закачат за теб. независимо дали ги хостваш или не ти ги разпространяваш което пак е вид нарушение.
За един нагледен пример историята с The Pirate Bay (http://thepiratebay.sx).

dannyb0y каза:
Здравейте, имам едно сайтче за теглене на клипчета. След изтегляне клипчето се съхранява в БД и после може да се гледа. Искам да попитам дали може да възникне проблем в случай че аз не съхранявам тези клипчета на мой сървър, те се гледат и теглят от основния сайт на който са били качени??

Виж какви са ToS ( Terms of service ) на сайта от който ги взимаш и там най-вероятно трябва да е описан такъв казус ако не е разрешено да се ползват така.

dannyb0y каза:

Ако основният сайт предлага embedded опцията, не няма да има проблем, но като цяло мисля, че си в нарушение с правилата с това, че теглиш клипчетата. Повечето сайтове не позволяват това.

качваш ги на холандски хостинг или vps през прокси или vpn, проблеми няма да имаш :twisted: :?:

nqkafff каза:
качваш ги на холандски хостинг или vps през прокси или vpn, проблеми няма да имаш :twisted: :?:

Холандски, Узбекистански и какъвто и да е хостинга, все проблеми ще има. :)

хакинг форуми, където продават лични данни и кредитни карти, не им правят проблеми а на него за едно сайтче, което сваля видеа - ще му направят. Като го е страх, му казах да използва VPN при ъплоад-а на файловете

nqkafff каза:
хакинг форуми, където продават лични данни и кредитни карти, не им правят проблеми а на него за едно сайтче, което сваля видеа - ще му направят. Като го е страх, му казах да използва VPN при ъплоад-а на файловете

Има саитове които не се закачат по определени причини, като основната е, че поне 10% от членовете са правителствени организации.

Back
Горе