Въпрос за онлайн магазин

Chez

Registered
Незнам дали това е правилния раздел, но ми стори най-удачен. Въпроса ми е следния: искам да направя онлай магазин. трябва ли някъде да се регистрирам като фирма и трябва ли ми разрешително за да продавам?

Там не намерих отговор на въпросите си. Едното пише за създаване на блог или друг вид сайт, а второто е просто оферта на фирма да ми направи.

По принцип с това се занимавам в момента:

Със сигурност ти трябва регистрация на фирма може и ЕТ най-лесно става.

Това е небходимо за да можеш да издаваш фактури и касови бележки - без това няма как все пак :)

Освен това на самият сайт е добре да имаш информация относно това къде се намира офиса и т.н. Както и каква е процедурата при рекламация, по този начин ще изградиш доверие в потребителите.

По принцип аз работя за фирма която създаде една от платформите за сравнение на цени ако ти трябва по подробна информация ми пиши на ЛС.

Значи, искам да продавам тениски и ръчно направени бижута. А защо зависи какво ще продавам? За всяко нещо различно ли е? А да разбирам и, че съответно ще ми трябва и касов апарат?

Chez каза:
Значи, искам да продавам тениски и ръчно направени бижута. А защо зависи какво ще продавам? За всяко нещо различно ли е? А да разбирам и, че съответно ще ми трябва и касов апарат?

Можеш и без касов апарат да минеш, но използвай efactura.bg ако не се лъжа бяха или някоя подобна услуга, те ще изпращат фактурите директно към мейла на клиента.

Но е задължително при доставката да има касова бележка, тука си зависи дали ще го правиш с наложен платеж при доставка, тука може всичко да се направи през куриерската фирма или ще са платили онлай тогава ти трябва касов апарат или да измислиш някакъв начин за онлай фактуриране/издавне на документ за направеното плащане ;)

Счетоводно не съм супер запознат как стоят нещата, но има значение какво ще продаваш от гледна точка на това, че за някои неща си трябва разрешително да продаваш , данъците са различни, както и самата регулация.

Успех!

Здравей при всички положения ти трябва фирма. Единствено не ти трябва фирма, когато профаваш нещо, но във вид на дарение. Има клаузи, и разни си членове в закона , които се използват за този вид бизнес, но това е бошлаф работа според мен, винаги ще имаш ядове с данъчните.

По форуми няма да стане. Отиди при счетоводител и действай по ред на нещата.

Успех!

Back
Горе