Въпрос за форма за търсене

Knoppix_

Registered
Здравейте имам една форма за търсене която има две полета, искам въпросата форма за търсене да селектва и извежда информация от база данни като едното поле е статично но трябва да участва в where clause. Само че нещо не ми сработва някой може ли да ми даде насоки
Ето го кода
Код:
<?php
$kamion = $_GET["kamion"];
//Връзка към базата данни
$host="localhost"; // Host name.
$db_user="root"; // MySQL username.
$db_password=""; // MySQL password.
$database="programa"; // Database name.
mysql_connect($host,$db_user,$db_password);
mysql_select_db($database);
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
if(isset($_POST['find'])){
$type = htmlspecialchars(addslashes($_POST['start_date']));
$query = mysql_query("SELECT * FROM `spisak_omsan` WHERE  `kamion` = '$kamion' AND WHERE `data_trugvane = '$type'`")or die(mysql_error()."<br />грешка на ред: ".__LINE__); 

while($row = mysql_fetch_array($query)){ 
}
$vlekach = $row["kamion"];
$remarke = $row["vlekach"];
}
echo $type;
?>
<form name="form1" method="post" action="">
<table>
<tr>
<td>Влекач:</td><td><input type="text" id="vlekach" name="vlekach" style="width:100px; border:1px solid #000; text-align:center" value="<?php echo $kamion; ?>" /></td>
<td>Начална дата</td><td><input type="text" id="start_date" name="start_date" style="width:100px; border:1px solid #000;" /></td>
<td></td><td><input type="button" id="find" name="find" value="Потвърди" /></td>
</tr>
</table>
</form>

PHP:
<?php
$kamion = $_GET["kamion"];
//Връзка към базата данни
$host="localhost"; // Host name.
$db_user="root"; // MySQL username.
$db_password=""; // MySQL password.
$database="programa"; // Database name.
mysql_connect($host,$db_user,$db_password);
mysql_select_db($database);
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
if(isset($_POST['find'])){
$type = htmlspecialchars(addslashes($_POST['start_date']));
$query = mysql_query("SELECT * FROM `spisak_omsan` WHERE  `kamion` LIKE '%$kamion%' AND WHERE `data_trugvane = '$type'`")or die(mysql_error()."<br />грешка на ред: ".__LINE__); 

while($row = mysql_fetch_array($query)){ 
}
$vlekach = $row["kamion"];
$remarke = $row["vlekach"];
}
echo $type;
?>
<form name="form1" method="post" action="">
<table>
<tr>
<td>Влекач:</td><td><input type="text" id="vlekach" name="vlekach" style="width:100px; border:1px solid #000; text-align:center" value="<?php echo $kamion; ?>" /></td>
<td>Начална дата</td><td><input type="text" id="start_date" name="start_date" style="width:100px; border:1px solid #000;" /></td>
<td></td><td><input type="button" id="find" name="find" value="Потвърди" /></td>
</tr>
</table>
</form>

Ако kamion е това, което потребителя въвежда.

Мисля, че грешката ти е в този ред

Код:
WHERE  `kamion` = '$kamion' AND WHERE `data_trugvane = '$type'`"

Пробвай така

Код:
WHERE `kamion` = '$kamion' AND `data_trugvane` = '$type'"

Уточние $kamion = $_GET['kamion'] взимам въпросната стойност от адрес бара и нея потребителя няма да я пипа т.е тя е постоянна величина

Проблема е че просто не отпечатва нищо т.е нито променливата $type която зе взима като се потвърди бутона т.е като се натисне

един път имаш $kamion = $_GET["kamion"];

Във формата си писал name='vlekach' .

<input type="text" id="vlekach" name="vlekach" style="width:100px; border:1px solid #000; text-align:center" value="<?php echo $kamion; ?>" /></td>

Пробвай vlekach да го замениш със kamion

При потвърждение на формата ще търси vlekach а не камион както искаш. поне аз така го виждам. нека някой ме поправи ако греша

Никакъв ефект просто самата форма все едно не функционира ;( при натискане на бутон даже и не реагира все едно няма събитие

Можеш ли да ми дадеш примерни полета от базаданни . ще я кача на моя сървър и ще се опитам да я оправя. ако не тук на ЛС.

demo

Напиши някакъв номер на камион.

Т.е. Номер на камион и дата.

Направил съм го да не извежда резултат при празни полета.

Да де ама ми трябва номера на камиона да е статичен тоест да го зимам от гет... и да търся само датата като добавям номера на камиона статично

Т.е. ти да си задал предварително номера и да търсиш само по дата . така ли да го разбирам ?

Именно реално пътя до цялата страница е следният
Код:
http://localhost/spisaci/index.php?page=razhodtr&kamion=PB%200034%20PK
Та тук с гет взимам стойноста на камион
и в полето с дата просто въвеждам дата идеята е при субмит да излиза друга форма която ще се попълва а някой от стойностите са дефинирани в тази таблица, а след това ще записвам в нова таблица

Back
Горе