Въпрос за cookie

king6666

Registered
Здравейте имам въпрос за бисквитите създавам един index.php със следния код
Код:
<html>
<head>
<title>my sait</title>
</head>

<body>
<form action="user.php" method="post">
Име:<input type="text" name="user"/><br/>
<input type="submit" value="Изпрати"/>
</form>
</body>
</html>
и го свързвам към user.php ето и неговия код
Код:
<?php
$username = $_POST['user'];
setcookie("user", $username);
?>
целта е като се напише името в полето и се изпрати да създаде бисквита с името което е написано аз пробвах и ми излезе празна страница не ми изписа грешки понеже съм на локален хост мисля че е бисквитата е била създадена така ли е ?И сега големия проблем в коя от двете страници трябва да поставя този код
Код:
<?
setcookie ("user", $username);
echo "Здравейте, $username!<br>Кликнете <a href="index.php">тук</a>, за да смените името, което посочихте или <a href="content.php">тук</a> за да продължите!"
?>
че след като се обнови страницата да излезе името и да се запомни очаквам вашите отговори .Благодаря предварително!

зададох число в скобите за времето
Код:
if (!isset($_COOKIE['user']){ 
setcookie ("user", $username, time()+ 60*60*24*365); 
}
и ми излиза грешка можете ли да ми кажете какво съм объркал ?

извинявам се дал съм грешен код това съм направил
Код:
<?php
setcookie ("user", $username, time(10)+ 60*60*24*365); 
}
?>

time() го остави така time() така вземаш сегашното време в момента и прибавяш 365 дни демек бисквитката ти е за цяла година освен ако не я унищожиш

ясно видях че си изпуснал една скоба при проверката където си писал условието оправих го а сега къде да поставя кода за запомняне на името аз мисля че трябва да е в user.php но да изтрия и да поставя новия код или да го добавя ?

index.php
Код:
<html> 
<head> 
<title>my sait</title> 
</head> 

<body> 
<form action="user.php" method="post"> 
Име:<input type="text" name="user"/><br/> 
<input type="submit" value="Изпрати"/> 
</form> 
</body> 
</html>

user.php
Код:
<?php
if(!isset($_COOKIE['user'])){
      setcookie("user", $_POST['user'], time()+60*60*24*365);
}

echo "Здравейте, $_COOKIE['user']!<br>Кликнете <a href="index.php">тук</a>, за да смените името, което посочихте или <a href="content.php">тук</a> за да продължите!"
?>

Но няма много смисъл в това да се ползва бисквитка в този случай. Предполагам в момента четеш и само изпробваш примери.

да в момента уча php и пробвам примери и сега искам да се науча да правя бисквити ще те разочаровам пак ми каза че има грешка ето пробвай http://212.233.237.101/cs/index.php пробвах като промених кода така
Код:
<?php
setcookie ("user", $username, time(10)+ 60*60*24*365); 
echo "Здравейте, $username!<br>Кликнете <a href='index.php'>тук</a>, за да смените името, което посочихте или <a href='content.php'>тук</a> за да продължите!";
}
?>
но пак нестава .

user.php
Код:
<?php
if(!isset($_COOKIE['user'])){ 
      setcookie("user", $_POST['user'], time()+60*60*24*365); 
} 

echo "Здравейте, {$_COOKIE['user']}!<br>Кликнете <a href='index.php'>тук</a>, за да смените името, което посочихте или <a href='content.php'>тук</a> за да продължите!"; 
?>

Back
Горе