Въпрос за HTML5 (canvas) иJS

MoH7aH4o

Registered
Здравейте. Искам да попитам, мога ли като заредя няколко изображения чрез canvas и след това чрез JS да се направи, като се цъкне на едно изображение, то да отива на мястото на друго и леко да става прозрачно. АКо може (така де то е ясно, че може) как трябва да стане и ако може някакво примерче ориентировачно(главно ме интересува JS кода, който като има примерно две изображения и като се цъкне на едното то да отива върху другото и да става леко прозрачно). Предварително Благодаря!

Ето пример с 2 дива:
http://codepen.io/man/pen/ClmjE
Ако искаш да видиш ефекта и с 2-те квадратчета, трябва да презаредиш страницата.

anonimen ти е дал JQuery кода. Не забравяй, че силата на canvas е JS. Така,че щом не можеш да направиш това ти предлагам, да ходиш някъде да гледаш уроци. Било то от телерик акедемията, тук или научи ме. Аз бих избрал телерик. Това е просто лично мнение :) Може да споделиш и каква ти е идеята да направиш някакво приложение или просто така ?

Идеята ми е да направя една образователна игра на HTML5, а отностно уроците гледам от всевъзможни сайтове и нали схващам нещата, но все нещо не ми се получава... Май ще е по - добре да направя някакъв код и да го сложа тук, да се види къде греша.

Малко по - късно ще покажа какво съм сътворил и ако не се получи се надявам да ми кажете къде греша.

Back
Горе