Въпрос за phpbb2->phpbb3

stefaiv

Registered
Прочетох урока за конвертиране,но ме гложди 1 въпрос.
Понеже форума ми е в главната директория,а не е в /forum/ ,трябва да изтрия phpbb2 за да сложа файловете на phpbb3 и се питам при това положение дали ще стане ...
Някакви идеи ?

Доколкото разбрах phpBB2 ти е в главната директория, а искаш phpBB3 да е в директория "forum" или бъркам.

Ако искаш да конвертираш не трябва да триеш файловете на phpBB2 защото конверторът чете всички необходими данни от тези директории, аватари, усмивки и др. Ако изтриеш директориите и файловете на phpBB2 конверторът няма да има откъде да пречете тези данни.
Просто разархивираш файловете от главната директория, те ще се разархивират в директория phpBB3. Следваш стъпките в урока, най-вероятно на мястото където трябва да посочиш пътя до стария phpBB2 форум, вместо "../phpBB2" пишеш само главната директория "../"
Опитай така, ако конверторът не мое да продължи, просто ще получиш съобщение. Няма опасност за старите ти данни и файлове. След конвертирането можеш да смениш името на директорията "phpBB3" с каквото искаш.
Въпреки всичко, правилото е да се направи бекъп и на базата и на файловете преди да започнеш.

Не ме разбра правилно.
Форума ми е в главната директория и искам phpbb3 да го замести на същото място.

Аха, най-вероятно след конвертирането, както ти обясних по-горе, трябва да изтриеш старите файлове и да преместиш новите от директория phpBB3 в главната. Някой друг ако може да потвърди или да каже.

Малко е рисковано, затова първо трябва да се убедиш много добре, че всичко е конвертирано и работи както трябва. Конвертирай и изчакай известно време, преди да изтриеш стария форум. Разглеждай и изпробвай, може да дадеш връзка към новия форум и на потребителите да го разгледат. Дори и след като си убеден, че всичко е наред и изтриеш старите файлове, не изтривай старата база. Винаги можеш да се върнеш обратно като копираш пак старите файлове в главната директория.

Но преди всичко направи бекъп на старата база и старите файлове.

Back
Горе